Πουλάει ο Λάτσης τις μετοχές που έχει στην τράπεζα EFG International της Ελεβετίας για να βρει ρευστό! Η ξεφτίλα για τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό και οι πιέσεις από την κυβέρνηση.


Του Άρη Σπίνου

Η πληροφορία μας είναι απόλυτα τσεκαρισμένη. Την τελική απόφαση να προβεί στην πώληση του πακέτου των μετοχών που κατέχει στην EFG International, πέμπτη ιδιωτική τράπεζα στην Ελβετία, με έδρα τη Ζυρίχη, με σύνολο ενεργητικού 40 δις. ελβετικά φράγκα και στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση 158,8 δις., έλαβε ο μεγαλομέτοχος της Σπύρος Λάτσης!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο edolio5, με γνώση εκ των έσω, ο Έλληνας εφοπλιστής  αποφάσισε να πουλήσει την EFG International στην επίσης ελβετική J. Safra Sarasin Group η οποία προέκυψε όταν ο Βραζιλιάνικος όμιλος J. Safra εξαγόρασε την Sarasin Bank με έδρα την Βασιλεία, η οποία αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική!

Η απόφαση αυτή του Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία έχει να κάνει με την έλλειψη ρευστού που τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα στην κυβέρνηση που τον πίστεψε ότι έχει λεφτά για το project του Ελληνικού που ακόμη δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό τσιμέντο.