Μια έρευνα για Παραδικαστικό με εμπλοκή γυναίκας Αεροπαγίτη με "πολύ ψωμί" που έχει "χωθεί" στο αρχείο! Την δικογραφία ανέλαβε εισαγγελέας που ελεγχόταν από την "εμπλεκόμενη" για πειθαρχικά παραπτώματα!


Του Άρη Σπίνου

Το 2018 η ΕΥΠ στην έρευνα που διενεργούσε για κρούσματα διαφθοράς είχε διαπιστώσει εμπλοκή ανωτάτων δικαστικών σε «παραδικαστικό κύκλωμα». Στο edolio5 έχουμε αναφερθεί εκτενώς με αναλυτικό ρεπορτάζ. 

Ο φάκελος για την έρευνα αυτή ανετέθη από την τότε προϊσταμένη της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου σε μία εισαγγελέα που το όνομα της είναι ιδιαίτερα γνωστό. Αυτή όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει εμπλοκή ανώτατων δικαστικών με βάση το άρθρο 29 παρ.4 του ΚΠΔ επέστρεψε τον φάκελο στην Ξένη Δημητρίου, η οποία με την σειρά της ανέθεσε αυτόν σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το συγκεκριμένο δικαστικό πρόσωπο, αντί να στείλει την υπόθεση για περαιτέρω έρευνα στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, όπως ο νόμος ορίζει και είχε δικαίωμα( στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών) τον έστειλε και πάλι στην ίδια κυρία , η οποία ήταν αντεισαγγελέας Εφετών.

Παρ ’όλα αυτά , η εν λόγο εισαγγελική λειτουργός ολοκλήρωσε την έρευνα και με το πόρισμα της που απέστειλε στην Ξ. Δημητρίου η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες , έχει τεθεί στο αρχείο.

Η Αρεοπαγίτης, που ελεγχόταν σήμερα είναι συνταξιούχος, η οποία είχε καταγραφεί σε συνομιλίες (είναι στην διάθεση του edolio5) από την ΕΥΠ να παραλαμβάνει δώρα από επιχειρηματία, προσέγγισε την εισαγγελέα, η οποία χειριζόταν τη δικογραφία που την αφορούσε  και πρότεινε ανταλλαγή. Η ελεγχόμενη δικαστής είχε αναλάβει να ελέγξει για πειθαρχικά παραπτώματα την εισαγγελέα που ερευνούσε την δικιά της εμπλοκή. Είναι περριτό να σας πούμε ότι και οι 2 δικογραφίες μπήκαν στο αρχείο αφού καμία δεν διαπίστωσε για την άλλην κάτι το μεμπτό!