(Ν2) Ειδικό δικαστήριο! "Όχι" στο αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας Βασιλική Ηλιοπούλου που ζήτησε να μπουν οι κάμερες στην αίθουσα όπως είχε αποδεχτεί και η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή.


edolio5 team

Απορρίφθηκε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Ελένης Τουλουπακη κατά πλειοψηφία 8 – 5 από το Ειδικό Δικαστήριο. Ανάμεσα στους πέντε δικαστές που μειοψήφισαν ήταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου η οποία ψήφισε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης.

«Η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο» σημείωσε η κα. Ηλιοπούλου, ενώ νωρίτερα υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης είχε ταχθεί η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. «Πρέπει να επισημάνω ότι ο δικαστής και ο εισαγγελέας κρίνει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε».