25 μέρες (!) μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του edolio5 για την παρακολούθηση με το Predator των "κακών" παιδιών της ΕΥΠ και της μηνύτριας του Γιάννη Ρουμπάτη για σεξουαλική παρενόχληση το θέμα έγινε "αποκλειστικό" στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και σε όλο τον ηλεκτρονικό τύπο! Έγραψαν όμως τις μισές αλήθειες!


edolio5 team

Είμαστε πλέον συνηθισμένοι και δεν μας ενοχλεί όπως δεν μας ενοχλούσε ποτέ! Σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών" παρουσίασε ως αποκλειστικό θέμα αυτό που είχε με αναλυτικό ρεπορτάζ η ηλεκτρονική μας εφημερίδα από τις 11  Αυγούστου με τίτλο: "Ιδού οι αποδείξεις κ. Ντογιάκο! Αυτά είναι τα μηνύματα του "Predator" που έστειλαν για να παγιδεύσουν την πράκτορα της ΕΥΠ - μηνύτρια του π. διοικητή Ρουμπάτη που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση. Ποιος είχε συμφέρον;"

Συγκεκριμένα όπως  "αποκαλύπτει" η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνοντας αντιγραφή του ρεπορτάζ που είχαμε παρουσιάσει, τα σαΐνια της ΕΥΠ χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα στέλνοντας μηνύματα σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας τα οποία αν ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου τα άνοιγε τότε αυτόματα ενεργοποιούταν το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Γράφει η εφημερίδα: 

«Την ίδια περίοδο άλλη υπάλληλος, που στο παρελθόν είχε νευραλγική θέση στην υπηρεσία, δέχεται μήνυμα στο κινητό της από επίσης άγνωστο σε αυτήν κινητό: «Καλησπέρα Α. Θα βγουν όλα στη φόρα με αυτούς σε λίγο καιρό. Ωστόσο τα στελέχη ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένα και είχαν την εμπειρία να μην ανοίξουν τα links με το κακόβουλο λογισμικό.» Η εφημερίδα φυσικά δεν αναφέρει πως η συγκεκριμένη υπάλλλος είναι αυτή που έχει μηνύσει τον Γιάννη Ρουμπάτη για σεξουαλική παρενόχληση. Το ξέχασε και δεν το έγραψε ; 

Ας σοβαρευτούμε όμως συνεχίζοντας την ανάγνωση: «Τα παραπάνω μηνύματα στάλθηκαν σε μια περίοδο που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι (μαζί με αρκετούς ακόμα), είχαν ήδη στείλει εξώδικη διαμαρτυρία επωνύμως στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, διαμαρτυρόμενοι για το ότι είχαν μετακινηθεί σε νέες υποδιευθύνσεις, «θέσεις-ψυγεία», χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς να τους ενημερώνει κανείς για τίποτα. Την ίδια περίοδο είχαν απευθύνει αναφορές στον διοικητή ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. Και αυτό το ρεπορτάζ το είχαμε γράψει με πάσα λεπτομέρεια από τις 10 Αυγούστου με τίτλο:"Τους ξεμπροστιάζει με το όνομα τους σε 4 σελίδες! Στέλεχος της ΕΥΠ "ξεγυμνώνει" Μητσοτάκη και Κοντολέων και "δείχνει" τα ψέματα που είπε ο πρώτος στο διάγγελμα του και την αδιαφορία του π. διοικητή για τον ρόλο που είχε."

Οι συγκεκριμένες απόπειρες παρακολούθησης λαμβάνουν χώρα περίπου δύο μήνες μετά την απόπειρα κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Είχε προηγηθεί η μόλυνση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που - και αυτή - έγινε με ένα φαινομενικά αθώο sms που έλαβε το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου 2021 από ελληνικό κινητό. «Θανάση γνωρίζεις για αυτό το θέμα», έγραφε το μήνυμα που συνοδευόταν από το link blogspot.edolio5[.]com που είναι αναγραμματισμός του edolio5.blogspot.com, γεγονός για το οποίο όπως είναι ήδη γνωστό έχουμε καταθέσει μήνυση.