"Βόμβα" που "προσγείωσε" τους τηλε-εισαγγελείς από τον ποινικολόγο Ιωάννη Γλύκα! "Δεν ξέρω εάν με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα μπορεί να καταδικαστεί η Πισπιρίγκου. Έστω και με μια αμφιβολία του δικαστηρίου θα αθωωθεί".


edolio5 team 

Στη Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας ο οποίος μίλησε για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος της 33χρονης, ενώ τόνισε ότι η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος και δεν ακολουθείται πλέον.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γλύκας σημείωσε για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι «είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης», ενώ δήλωσε ότι είναι προβληματισμένος από το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης.

«Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη», τόνισε.