Ο Μιχάλης Σάλλας του χθες... ονειρεύεται το αύριο! Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που τον απάλλαξε (μαζί με την παρέα του) από τα βαριά κακουργήματα και το εδώλιο, τώρα "βλέπει" την "επιστροφή" του! "Έρχεται ο θεός" γράφουν οι "πένες του 50ευρου"!


Του Άρη Σπίνου

Έχουν ξεσαλώσει τα "παπαγαλάκια του 50ευρου" για την δήθεν μεγάλη επιστροφή του γίγα - τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα που αν δεν είχε νομοθετηθεί από την κυβέρνηση η ασυλία των τραπεζιτών, την ώρα τούτη θα καθόταν στο σκαμνί κατηγορούμενος για πλήθος κακουργημάτων, μαζί με όλους τους συνεργούς του. Επίσης την έβγαλαν καθαρή μέσα από τα κυβερνητικά νομοθετήματα, καθώς και τους εφοπλιστές – συμπρωταγωνιστές του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου στη χώρα, μπροστά στο οποίο το σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά!!! Για όλα αυτά όμως οι "πένες του μεροκάματου" ούτε άχνα!

Ο Μιχαλάκης  όχι μόνο απηλλάγη από τις κατηγορίες λόγω νομοθετικής ρύθμισης, αλλά μέσα από την υπέρμετρη φιλοδοξία του επιδιώκει να επανακάμψει στο τραπεζικό σύστημα, μέσω της Παγκρήτιας, την απόκτηση της HSBC αλλά και της συνεταιριστικής των Χανίων, μολονότι και ο SSM και η Φρανκφούρτη αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας μέχρι πρότινος, είχαν αντίθετη άποψη και έβαζαν βέτο στην επιστροφή των «φαντασμάτων του χθες» στο τραπεζικό σύστημα του σήμερα! Επειδή το παρελθόν διδάσκει και η παροιμία λέει ότι όταν πηδάς πολλά παλούκια κάποιο θα σε καρφώσει ας έχουν το νου τους αυτή που θα του δώσουν, αν του δώσουν, τα σμόκιν κουστούμια για να ξαναμπεί στις παχιές μοκέτες του τραπεζικού κύκλου.