Η δικηγόρος Έλενα Τζούλη ισχυρίζεται ότι το δίκτυο αερίου στην Αθήνα απειλεί να τινάξει στον αέρα πολλές περιοχές! Το πόρισμα της πυροσβεστικής για την έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού. Οι αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την καταστροφή 2 πολυώροφων κτηρίων και την αναπηρία ενός ανθρώπου "μπλοκάρουν" την αγορά της "ΕΔΑ Αττικής" από την Ιταλική "ITALGAS"! Κακουργηματικές ευθύνες αναζητά ο εισαγγελέας.


edolio5 team

Τα όσα ανακοίνωσε ανακοίνωσε σήμερα η δικηγόρος Έλενα Τζούλη είναι συγκλονιστικά! Το δικηγορικό γραφείο της Έλενας Τζούλης, το οποίο κατεστράφη ολοσχερώς από την ισχυρότατη και καταστροφική έκρηξη της 26/1/2022 επί της Λ. Συγγρού, το οποίο εκπροσωπεί την μεγάλη πλειονότητα των πληγέντων, ανακοίνωσε  ότι, σύμφωνα με την ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ που διατάχθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στο πλαίσιο της σχηματισθείσας προανακριτικής δικογραφίας, η ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, είναι αποκλειστικά ΥΠΑΙΤΙΑ, της έκρηξης αυτής, η οποία προκάλεσε αφενός, τον σοβαρότατο τραυματισμό-αναπηρία ενός ατόμου, που σώθηκε εκ θαύματος από βέβαιο θάνατο και η οποία έκρηξη θα προκαλούσε μετά βεβαιότητας εκατόμβη θυμάτων, αν η ημέρα εκείνη δεν είχε κηρυχθεί «γενική αργία» λόγω του χιονιά και αφετέρου υλικές ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με δύο κτίρια να έχουν χαρακτηριστεί ήδη ως επικίνδυνα προς οποιαδήποτε χρήση.

Σύμφωνα δε, με επίσημα έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της η ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ, η ΕΔΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ - μεταξύ και άλλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας και της Αττικής- και ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ και γι' αυτό θα ελεγχθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πολύ σοβαρά κακουργήματα.

Ακόμα και εάν επιτευχθεί η εξαγορά της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την Ιταλική ΙTAL GAS, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν έχει γνωστοποιηθεί στους Ιταλούς το ζήτημα των αποζημιώσεων που μετά βεβαιότητας θα επιδικασθούν στους πληγέντες, αλλά και το τεράστιο κόστος για την αντικατάσταση του δικτύου, ενώ είναι βέβαιο ότι τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπαίτια για την τέλεση όλων των σχετικών με την καταστροφική έκρηξη σοβαρών εγκλημάτων, θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.


Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι, εφόσον επιτευχθεί η εξαγορά από την ITALGAS, αφενός οι Ιταλοί θα υπεισέλθουν στις υποχρεώσεις της ΕΔΑ, καλούμενοι, ενδεχομένως, να καταβάλουν τις πιθανολογούμενες αποζημιώσεις των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, απροσδιορίστου ακόμη ύψους, που κατά κάποιες όμως, μετριοπαθείς κατά την Τζούλη εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανέλθουν ίσως και σε 100.000.000 ευρώ, καθώς δύο πολυκατοικίες έχουν χαρακτηριστεί ήδη από τις αρμόδιες αρχές ως επικίνδυνες προς χρήση και ως εκ τούτου ακατάλληλες, όπως και πάρα πολλές άλλες ιδιοκτησίες έχουν υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές και οι περιουσίες των πληγέντων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και, αφετέρου, η ITALGAS θα μπορούσε ενδεχομένως να υποχρεωθεί να αντικαταστήσει το υφιστάμενο απαρχαιωμένο και επικίνδυνο δίκτυο φυσικού αερίου σε έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. Φυσικά δημιουργείτε και ένα μεγάλο ζήτημα ως το ποιες περιοχές ακόμη είναι επικίνδυνες για παρόμοια φαινόμενα καταστροφής όπως αυτό που έγινε στην Λεωφόρου Συγγρού λόγο της παλαιότητας του δικτύου αερίου.