Οι μακέτες που αναζητούν... επενδυτές για το Ελληνικό! Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από τον Λάτση. Ένα φυτώριο για τα παιδάκια τα Χριστούγεννα, γκρεμίσματα και το απόλυτο μηδέν είναι το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα.


Του Άρη Σπίνου

Έστω και αργά στην κυβέρνηση ήδη διατυπώνεται προβληματισμός για την πρόοδο του έργου αφού πήραν χαμπάρι ότι ο κυρ Λάτσης δεν είναι διατεθειμένος να βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη του. 

Και έχει μεταφερθεί η ανησυχία αυτή αρμοδίως στην διοίκηση της εισηγμένης επιχείρησης αλλά και στον βασικό μέτοχο! Οι υπουργοί αποδεικνύονται ψεύτες αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έλεγαν και ξανά έλεγαν ότι η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς 

Στην οποία εταιρία προσφάτως υπήρξαν σοβαρές αποχωρήσεις και ανακατατάξεις, που ήγειραν ανησυχίες, ενώ νέα πρόσωπα που προστέθηκαν δεν δημιουργούν τη βεβαιότητα στην αγορά ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο! Ακούγονται πολλά και διάφορα και για υπαλλήλους που πήγαν στην εταιρεία εκ μεταγραφής και δεν έχουν αφήσει καθόλου καλό όνομα. Όσο αφορά τα διαμερίσματα που δήθεν έχουν πουληθεί σας ενημερώνουμε ότι όλα είναι στον αέρα αφού και αυτοί που εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά τους ενημερώνονται από την εταιρεία με e-mail ότι άλλαξε το κόστος (!) λόγο ακρίβειας των υλικών οικοδομής.  




Κατά τα άλλα, μόνο έργο οι κατεδαφίσεις… Και τα φυτώρια που μετασχηματίστηκαν σε …πάρκο για τα Χριστούγεννα! Το απόλυτο μηδέν επομένως!



Οι Άραβες, Κινέζοι και Αμερικανοί επενδυτές που το μάνατζμεντ υποσχόταν να φέρει, χάθηκαν στο δρόμο.

Επιπροσθέτως το ζήτημα της αυτόνομης εισαγωγής στο Χρηματιστήριο των εμπορικών κέντρων Mall και Golden Hall, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς προϋποθέτει «διάσπαση» της εισηγμένης, με ότι τούτο συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα!

Υπό αυτό το πρίσμα, η κατάσταση όσον αφορά το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το μεγαλύτερο επενδυτικό project της χώρας στο οποίο «πόνταρε» η κυβέρνηση για την προσέλκυση των ξένων επενδυτών και τη δημιουργία κλίματος, έχει εγκλωβιστεί σε προφανή ανοιχτά ζητήματα χρηματοδότησης και αναζήτησης συνεταίρων.