Ρέει άφθονο το χρήμα για κατασκευή πολυτελών εστιατορίων και ξενοδοχείων από τα αδέλφια Αγιοστρατίτη! Πήραν για 50 χρόνια την "έδρα" της ΝΔ στην Ριγίλλης, το "Margi" και την "Ακτή" στην Βουλιαγμένη όπως και το "Krabo" στο καβούρι.


Του Άρη Σπίνου

Μιλάμε για πολλά λεφτά και μαζεμένα! Αναφερόμαστε στους 2 γιους του Στέλιου Αγιοστρατίτη και της Μαρίας Σταυρίδη. Όπως μαθαίνουμε το υπουργείο Πολιτισμού άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου που χρησιμοποιούσε επί δεκαετίες η Νέα Δημοκρατία ως έδρα της στην οδό Ριγίλλης, σε boutique hotel 5 αστέρων.

Η Margi Α.Ε. των Θόδωρου και Γιάγκου Αγιοστρατίτη έχει μισθώσει για 50 χρόνια το διατηρητέο από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Βοτανικός κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδου» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μάλιστα, θα το επεκτείνει όπως μαθαίνουμε  κατασκευάζοντας πενταώροφη προσθήκη σε όμορο μεταλλικό κτίριο! Δεν ακούγεται και όμορφα αυτό αλλά περιμένουμε να το δούμε. Ελπίζουμε να μην αποτελεί αρχιτεκτονικό έκτρωμα.


Όσο για τα αδέλφια Αγιοστρατίτη, αυτό είναι το πρώτο τους "χτύπημα" στην Αθήνα, αφού είχαν επικεντρωθεί στην παραλία με το ξενοδοχείο Margi στη Βουλιαγμένη, το εστιατόριο Krabo στο Καβούρι και την Ακτή στη Βουλιαγμένη, εστιατόριο που κέρδισαν σε διαγωνισμό του δήμου πριν από δύο χρόνια. Στις δουλειές τους ακούγεται ότι συμμετέχουν ως αόρατοι εταίροι εφοπλιστές.