Επιστρέφει στην ΕΛΑΣ μετά από 13 χρόνια ο Βασίλης Σαλαριώτης! Ο συγκατηγορούμενος του Κορκονέα για την δολοφονία Γρηγορόπουλου μετά την αθώωση του φοράει πάλι την στολή. Σήμερα εργάζεται ως σερβιτόρος.


Του Άρη Σπίνου

Ο συγκατηγορούμενος του Επαμεινώνδα Κορκονέα στη δολοφονία Γρηγορόπουλου μετά την αθώωση λόγω αμφιβολιών έπεσε στα μαλακά με αργία 6 μηνών στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό που του ανοίγει το δρόμο για επιστροφή στο Σώμα.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης μετά την αθώωση λόγω αμφιβολιών έπεσε στα μαλακά με αργία έξι μηνών στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, που του ανοίγει τον δρόμο για επάνοδο στην ενεργό δράση

Πριν από 13 χρόνια ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα που εξαιτίας τους κάηκε, στην κυριολεξία, η Αθήνα. Ήταν ένας από τους δύο αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης ήταν οι ένστολοι οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2008, σε εκείνη τη μοιραία για τον 15χρονο περιπολία τους στα Εξάρχεια, του «έκοψαν» το νήμα της ζωής όταν πυροβόλησαν προς το μέρος του. Οι επόμενες μέρες από τις 6 Δεκεμβρίου ονομάστηκαν, δικαίως, «οι μέρες του Αλέξη», αν και πολλοί θέλησαν να τις εκμεταλλευτούν προκαλώντας μέχρι και την αντίδραση της μητέρας του αδικοχαμένου παιδιού.



Ακολούθησαν δικαστήρια και πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, «για την αναγνώριση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στην ποινή που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου». Ο συγκατηγορούμενός του, ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, κρίθηκε αθώος από την ελληνική Δικαιοσύνη λόγω αμφιβολιών και ήταν εκτός φυλακής από το 2012. Όμως ο 44χρονος ήταν και εκτός Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω των κατηγοριών που αντιμετώπιζε.



Σύμφωνα με  πληροφορίες , την περασμένη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη συνεδρίασε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας και αποφάσισε να του επιβληθεί η ποινή της αργίας με απόλυση διάρκειας έξι μηνών. Ο Βασίλης Σαραλιώτης ήταν παρών κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας στη Θεσσαλονίκη, μια και ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει η συνεδρίαση στην πόλη καθώς κατάγεται από την κοντινή Δράμα.
Μάλιστα, πληροφορίες έλεγαν ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργαζόταν σε μια εταιρεία διανομής καφέ στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας προσπαθώντας να αφήσει πίσω του όσα έγιναν το βράδυ του 2008. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να του επιδοθεί.

Από εκείνη τη στιγμή ανοίγει, τυπικά και ουσιαστικά, ο δρόμος για την επιστροφή του στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο 44χρονος, μετά την αθώωσή του από το Εφετείο το καλοκαίρι του 2019, δήλωνε δικαιωμένος λέγοντας ότι «μου λείπει η δουλειά μου» και πως ίσως κάποια στιγμή εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αστυνομία. «Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι. Επειδή ήθελα να μπω στην Αστυνομία, μου άρεσε. Οπότε μου λείπει, ναι. Ήταν η δουλειά που ήθελα να κάνω», έλεγε ο ίδιος και χαρακτήριζε «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.