Υπόθεση Novartis! Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Βαξεβάνης χωρίς να υπογράψει την απολογία του! Το επεισόδιο με την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου και τους συνηγόρους του. Την Δευτέρα 9/5 απολογείται ο Παπαγγελόπουλος.


edolio5 team 

Κλείνει ο κύκλος των απολογιών στον Άρειο Πάγο, γιά την υπόθεση Novartis, με τελευταίο τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος απολογείται την Δευτέρα 9 Μαίου, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να απολογηθεί με πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο θα καταθέσει στην ανακρίτρια, ενώ στη συνέχεια θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της.

Εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για οκτώ αδικήματα, βάσει πορίσματος της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής.

Εκτός από τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις, ο πρώην υπουργός κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, όταν είχε λάβει προθεσμία από την ανακρίτρια για να προετοιμάσει την απολογία του, κατά την έξοδό του από τον Αρειο Πάγο είχε δηλώσει: «Εκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματός του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή, μπόχα και δυσωδία».

Στο μεταξύ, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της αντεισαγγελέαΑρείου Πάγου Ελένης Μετσοβίτου, μετά την ολοκλήρωση της πολυήμερης απολογίας του για την υπόθεση Novartis.

Έντονη αντιπαράθεση με την ανακρίτρια, προέκυψε μετά το πέρας της απολογίας, καθώς οι συνήγοροι του δημοσιογράφου Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησαν απο την ανακρίτρια αντίγραφο της απολογίας του, όπως δικαιούνται βάσει της Δικονομίας.

Τελικά αντίγραφο της απολογίας δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα ο τον Κ. Βαξεβάνης και οι συνήγοροι του, να αρνηθούν, να την υπογράψουν.