Ξεσκονίζουν στην αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τις αγορές του "Ε" και του "Πόρτο Καράς" από τον Σαββίδη! "Φρένο" για την αγορά του OPEN από Καϋμενάκη και Μπάκο. Στην "τελική ευθεία" ο έλεγχος της Deloitte για το "Ok" της αγοράς Kontra Channel και Action 24 από τους 2 εφοπλιστές.


Του Άρη Σπίνου

Το ψάχνουν από εδώ, το ψάχνουν από εκεί, φτάνει να βρουν που θα στηθεί η κρεμάλα για τον Ιβάν Σαββίδη.

Τις συναλλαγές του Ιβάν Σαββίδη τα χρόνια που επιχειρεί επί ελληνικού εδάφους έχει αρχίσει και ερευνά (εσχάτως), η αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που εποπτεύει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης .

Και μιλάμε για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν για την εξαγορά του Open από τον Φίλιππο Βρυώνη , αλλά και την πρόσφατη εξαγορά του Πόρτο Καρράς. Μαθαίνω ότι δεν τίθεται θέμα για το πόθεν έσχες αλλά για κάποιες τριγωνικές συναλλαγές με Off Shore που μάλλον θα οδηγήσει το πόρισμα του ελέγχου σε πρόστιμα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, όχι ο βασικός, που οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης έχουν ρίξει άγκυρα προς το παρόν στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του OPEN. Ως προς τις άλλες προθέσεις τους για αγορά των Kontra Channel και Action24, εντός των ημερών τελειώνει ο έλεγχος της Deloitte και δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν εντός του Μάϊου.