Η έρευνα των "πεπραγμένων" Τράπεζας Πειραιώς και Μιχάλη Σάλλα από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και η παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.


Του Άρη Σπίνου

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ για λόγους… “εθνικής ασφάλειας”.

Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς και ποιοι ήταν οι λόγοι εθνικής ασφαλείας που επικαλέσθηκε η ΕΥΠ για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου την ώρα που εκείνος ερευνούσε τις συναλλαγές της τράπεζας Πειραιώς με τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα όπως δήλωσε ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

Ο Θανάσης Κουκάκης σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει μεταξύ άλλων για την υπόθεση:

«Ωστόσο,αυτό που προέχει είναι να διευρυνθεί το εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα,δηλαδή η αλλαγή του νόμου της ΑΔΑΕ προκειμένου να μην πληροφορηθώ ότι τελούσα υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Και ζητώ από τα πολιτικά κόμματα να εστιάσουν σε αυτό το ζήτημα την προσοχή τους» .