4 ώρες απολογίας ενώπιον της 18ης ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου χωρίς να παραδεχτεί τίποτα! «Έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν τη φυλακή» Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς Ελευθεριανός και Ανδρέου "ανοίγουν δικογραφίες" για τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών. Εντολή για εκταφή και της σπιτονοικοκυράς!


Του Άρη Σπίνου

Μετά από πέντε ώρες στην ανακρίτρια, η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ολοκληρώθηκε στις 18:00 το βράδυ της Δευτέρας και στη συνέχεια βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Προφυλακίσεων εν αναμονή της τελικής απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή που σύμφωνα με νομικούς κύκλους θεωρείτε βέβαιη.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της 18ης τακτικής ανακρίτριας, η 33χρονη μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα κράτησε «κλειστό» το στόμα της κι επέμεινε πως είναι αθώα της κατηγορίας που αντιμετωπίζει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας. Απέφυγε μάλιστα να καταφερθεί σε βάρος του πατέρα των τριών παιδιών της, Μάνου Δασκαλάκη ή να αφήνει αιχμές σε βάρος του, κάτι που είχε υπονοήσει με τις δηλώσεις της, μέσα από τη ΓΑΔΑ. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε τη διαδρομή της σχέσης τους, χωρίς όμως να στρέψει τα «πυρά» της σε βάρος του, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον.

Σύμφωνα μάλιστα με την υπεράσπισή της, κατά τη διάρκεια της απολογίας της που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, όταν αναφερόταν στην κόρη της Τζωρτζίνα και δραματική πορεία που είχε η υγεία του παιδιού έως το θάνατό του, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή…», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια η 33χρονη κατηγορουμένη, προσπαθώντας να αντικρούσει σε όσα της καταλογίζονται ,ότι δηλ. η ίδια οδήγησε το άτυχο κοριτσάκι σε θάνατο, χορηγώντας του τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Κι όταν η ανακρίτρια της ζήτησε να της εξηγήσει τη στάση που είχε στο νοσοκομείο, όπου αίσθηση είχε προκαλέσει σε γιατρούς και νοσηλευτές, η ψυχραιμία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρκέστηκε να πει πως αυτό συνέβη διότι είχε ήδη χάσει δύο παιδιά. Όσο για τη φράση της η οποία είχε σοκάρει τους γιατρούς, την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας «πως ακόμη δεν έχετε δει τίποτα», η Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε πως ήθελε απλά να τους …ταρακουνήσει. «Ήταν ένα “καμπανάκι” καθώς η Τζωρτζίνα συνήθιζε να παρουσιάζει πρώτα μικρότερα περιστατικά ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Η 33χρονη δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και για την ανησυχία που είχε εκφράσει αναφορικά με τις κάμερες στο δωμάτιο και υποστήριξε φοβόταν γιατί είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο.

Σχετικά με το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο.

Όσο αφορά τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας φέρεται να επικαλέστηκε τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για αυτούς. Πρόσθεσε εξάλλου πως ήδη για την υπόθεση της Μαλένας είχαν υποβάλει μήνυση με τον εν διαστάσει σύζυγός της. «Εάν υπήρχε εγκληματική ενέργεια θα κατέθετα μήνυση;» αναρωτήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

Τι απάντησε ο διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού»

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου πως την κεταμίνη χορήγησε στην Τζωρτζίνα τρίτο άτομο χωρίς δόλο. Αυτός ο ισχυρισμός παρέπεμπε, σαφέστατα, σε κάποιον γιατρό ή μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού που από λάθος χορήγησε στο παιδί την ουσία.

Επίσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πρωί της Δευτέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κατέθετε στην 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, ένα υπόμνημα αντί για κατάθεση, του οποίου η βάση θα ήταν ακριβώς ο ισχυρισμός αυτός.

Αμέσως η διοίκηση του νοσοκομείου αντέδρασε στον ισχυρισμό αυτόν, με τον διοικητή του, Μανώλη Παπασάββα, να προβαίνει σε δημόσια δήλωση στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 4 Απριλίου, διά της οποίας ξεκαθάρισε πως ουδέποτε χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα κεταμίνη υπό οποιαδήποτε μορφή. Με τη δήλωση αυτή, και προφανώς με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που απαιτούνται σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή τα ιατρικά αρχεία του νοσοκομείου, καθώς και τα αρχεία του αντίστοιχου φαρμακείου του Ιδρύματος, καταπίπτει οποιαδήποτε τέτοια έμμεση ή άμεση κατηγορία κατά ιατρού ή μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».


Δείτε το δελτίο τύπου του νοσοκομείου:





Την ίδια ώρα Νέος κύκλος έρευνας ξεκινά, αυτή τη φορά στην Αθήνα, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, και για τον θάνατο των άλλων δύο αδικοχαμένων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι δύ
ο φάκελοι των δικογραφιών για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή μάλιστα είναι σαφής: Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα, μέσα διάστημα 20 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τον θάνατο της Ίριδας, αίσθηση έχει προκαλέσει το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του.

Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα το οποίο τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Τις έρευνες για τους θανάτους των δύο παιδιών διενεργούν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριανός και Απόστολος Ανδρέου.

Την  ίδια ώρα δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πατρών για εκταφή της σορού της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, η οποία απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2020, από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών. Η εντολή δόθηκε πριν από λίγη ώρα και πλέον θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και του μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος θα δώσει εντολή στον αρμόδιο ιερέα για να γίνει η εκταφή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., πιθανόν και ιατροδικαστή.


Πριν από λίγες μέρες πάνω στο μνήμα με το όνομά της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, κάτω από τον μαρμάρινο σταυρό, αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται η φωτογραφία ενός άνδρα! Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η ανδρική φωτογραφία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον τάφο.