Με τις ευλογίες σας! Διαγωνισμός - σκάνδαλο για φιλέτο της εκκλησίας στο κέντρο του Κολωνακίου που προορίζεται για ξενοδοχείο. Η πιάτσα βοά ότι η "δουλειά" είναι στημένη και θα την πάρει ο Mr "Σύνταγμα"!


Του Άρη Σπίνου

Στις 15 Μαρτίου κατατίθενται οι προσφορές για ένα από τα «φιλέτα της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας. Ο Διαγωνισμός είχε ξαναμπεί στο τραπέζι στις αρχές Φεβρουρίου αλλά η μονή έκανε πίσω... για λόγους που δεν εξήγησε πότε. Τώρα ο διαγωνισμός (Ο θεός να τον κάνει) προϋποθέτει νέους όρους που μάλλον βολεύουν κάποιους.

Νέο διαγωνισμό, η ημερομηνία μάλιστα του οποίου ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα προκήρυξε η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, για το γνωστό ακίνητο ιδιοκτησίας της, στο Κολωνάκι το οποίο προορίζει για ξενοδοχειακή χρήση.

Πρόκειται για το κτίριο επί της οδού Αλωπεκής 46, το οποίο, λόγω θέσης, θεωρείται κι ένα από τα ‘’φιλέτα’’ της εκκλησιαστικής περιουσίας 
Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε με εξπέρ διαδικασίες την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά", κατόπιν της σχετικής απόφασης στη συνεδρίαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της 1ης Μαρτίου και ορίστηκε νέα ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών στις 15 Μαρτίου. Γιατί άραγε δεν υπάρχει υπομονή στο ηγουμενό - συμβούλίο ώστε να μαζευτούν πολλοί ενδιαφερόμενοι!

Όπως επισημαίνεται σχετικά στη διακήρυξη επαναπροκηρύσσεται «δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός προς ανάδειξη μισθωτή του ακινήτου ιδιοκτησίας της Μονής επί της οδού Αλωπεκής 46, ήτοι επταόροφου κτιρίου μεθ’ υπογείων γκαράζ συνολικού εμβαδού ορόφων 1.986,85 τ μ για χρήση ξενοδοχείου με χρονική διάρκεια κατ’ ελάχιστο 12 ετών και ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 15.500 ευρώ πλέον 2%». Στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται ξεκάθαρα η χρήση ξενοδοχείου.

Η Μονή πραγματοποίησε μία πρώτη διαγωνιστική διαδικασία στις αρχές Φεβρουαρίοα, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μην προχωρήσει και να επαναληφθεί εκ νέου με την αποσαφήνιση συγκεκριμένων όρων.

Η περιοχή πάντως, πέρα φυσικά από τα «βαριά» ξενοδοχειακά ονόματα στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος, συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες boutique μονάδες (που έχουν μάλιστα ανοίξει πιο πρόσφατα) και όχι μόνο.

Ήδη η πιάτσα μιλάει για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει και όπως ο ίδιος λέει στο τέλος θα το πάρει. Μιλάμε για τον "Mr Σύνταγμα"

Βεβαίως τα περί στησίματος του διαγωνισμού μπορεί να είναι φήμες από τα διάφορα λαμόγια και οι προθέσεις του ηγουμένου της μονής να είναι αγαθές και τίμιες. Εξάλλου μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει το αντίθετο. Ας έχει λοιπόν το νου του για όσα κάνει ενδεχομένως η "αυλή" του, χωρίς να το ξέρει. Εμείς ως καλοί χριστιανοί να βοηθήσουμε θέλουμε!