Η απόπειρα δολοφονίας κατά του επιχειρηματία Μιχάλη Τζουγκαράκη, που ήταν γνώριμος στην δίωξη εκβιαστών! Οι "διαδρομές" του στον κόσμο της νύχτας, η χαρτοπαιχτική λέσχη στον Πειραιά που ήθελε να "επενδύσει", η δολοφονία του Παναγιώτη Κουρεμένου στην Καλλιθέα και η φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε κάνει.


Του Άρη Σπίνου

"Το βέβαιο είναι ότι ο ίδιος αν όχι να ξέρει με ακρίβεια, γνωρίζει όμως από ποιο περιβάλλον οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση σε βάρος του" ισχυρίζεται στην εφημερίδα μας ερευνητής της υπόθεσης. 

Το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης εναντίον του επιχειρηματία Μιχάλη Τζουγκαράκη, ξημερώματα χθες στο Παλαιό Φάληρο, προσπαθούν να προσδιορίσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο Ford. Πλησίασαν το αυτοκίνητο του 63χρονου και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ αρχικά στο φανάρι, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αρτέμιδος, και έπειτα από καταδίωξη στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Κρόνου. Στο σημείο της επίθεσης, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης που πρώτοι πήγαν στο σημείο βρήκαν 9 κάλυκες.

Ο τρόπος που κινήθηκαν οι δράστες και το όπλο που χρησιμοποίησαν κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι στόχος τους ήταν να δολοφονήσουν τον 63χρονο Τζουγκαράκη και όχι να τον εκφοβίσουν.

Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Τζουγκαράκης νοσηλεύεται με τρία τραύματα από σφαίρες και όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει το κίνδυνο.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας καθώς ο 63χρονος δεν είναι άγνωστος στα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τη δεκαετία του ’90 ο επιχειρηματίας είχε επαφές με τον «βασιλιά της παραλιακής» Θέμη Καλαποθαράκο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2000 δολοφονήθηκε με 60 σφαίρες κοντά στο σπίτι του στον Σχινιά. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, ο 63χρονος σήμερα επιχειρηματίας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα τελευταία χρόνια, το θύμα της επίθεσης δραστηριοποιείτο στον τομέα των κατασκευών και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υπό τη διαχείρισή του μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα στην οδό Δημοσθένους όπως αποκάλυψε το edolio5.  Το 2015 και για σύντομο χρονικό διάστημα είχε εμπλακεί στα διοικητικά του Αθλητικού Ομίλου Χανίων.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες του edolio5, το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας είχε ανάμειξη στη λειτουργία χαρτοπαικτικής λέσχης στην περιοχή του Πειραιά.

Τον Ιανουάριο του 2019 στην Καλλιθέα, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει, χρησιμοποιώντας όπλο με σιγαστήρα, έναν 51χρονο επιχειρηματία, γνωστό με το ψευδώνυμο «Κουρεμένος». Πρόκειται για τον Παναγίωτη Κουρεμένο που λειτουργούσε στο όνομα ενός "μπροστινού" την περιβόητη και φημισμένη λέσχη του Καγιά στην Καλλιθέα.    Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν συσχετίζουν προς το παρόν τις δύο υποθέσεις χωρίς όμως αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον.