Στον Άρειο Πάγο ο Βαξεβάνης για το σκάνδαλο Novartis! – Πήρε προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου για να απολογηθεί με 4 κακουργήματα στην πλάτη!


Του Άρη Σπίνου

Με χειροκροτήματα από πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο, βγήκε από τον Άρειο Πάγο το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος βρέθηκε ενώπιων της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για 4 κακουργήματα, για το σκάνδαλο της Novartis.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης κλήθηκε ως κατηγορούμενος για την σκανδαλώδη υπόθεση, ξέσπασε μεγάλο κύμα αντιδράσεων με πολλούς να καταδικάζουν την προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου.

O εκδότης απολογείται ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση Novartis, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να «βαφτίσει» το σκάνδαλο, σκευωρία.

Τον Κώστα Βαξεβάνη συνόδευαν οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος, ενώ στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και πολιτικά πρόσωπα όπως ο Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Γιώργος Μουζάλας, ο Κώστας Ζαχαριάδης κ.α.

Ο κ. Βαξεβάνης θα απολογηθεί, ύστερα από την προθεσμία που πήρε στις 18 Φεβρουαρίου.