Προφυλακίστηκε ο Ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό! Τον παράτησε ο δικηγόρος Αντρέας Θεωδορόπουλος και τον ανέλαβε η Ειρήνη Μαρούπα.


Του Άρη Σπίνου

Δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα που τον έκριναν, μετά την απολογία του, προφυλακιστέο.

Εγκαταλείποντας πλέον το σενάριο πως η 17χρονη μαθήτρια τον είχε ερωτευτεί αλλά εκείνος δεν ενέδωσε, ενώπιον του ανακριτή ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι όλα όσα υποστηρίζει σε βάρος του προέρχονται από τα σενάρια των τηλεοπτικών σειρών που παρακολουθεί το κορίτσι και την έχουν επηρεάσει!

Για τις δικαστικές αρχές πάντως που προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, τρεις μήνες μετά την καταγγελία της ανήλικης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δράσης του 36χρονου ιερέα και, τόσο η ιδιότητά του, όσο και το γεγονός πως εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη που είχαν σε εκείνον τα θύματά του, δείχνουν την εγκληματική του ροπή και την ικανότητά του να επαναλάβει τα σεξουαλικά του εγκλήματα και στο μέλλον.

Ο ίδιος ο ιερέας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, εμφανίστηκε προκλητικός και απαθής στη βαρύτητα των καταγγελιών που οδήγησαν και στη σύλληψή του. Έκανε δε λόγο για επιβεβαίωση των ισχυρισμών του από την ιατροδικαστική εξέταση στην ανήλικη, υποστηρίζοντας πως είναι επηρεασμένη από τις σειρές που βλέπει στην τηλεόραση.