Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει τα έχει κάνει... ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Ελλάδα επί 7 χρόνια! Δεκάδες αγωγές - μηνύσεις - εξώδικα - αυτόφωρα και 2 σφαίρες για μια "άλλη" δημοσιογραφία.


edolio5 team 

Πολλές φορές καλούμενοι από την επικαιρότητα έχουμε σχολιάσει και παρουσιάσει ρεπορτάζ της ημερήσιας εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει τα έχει κάνει... ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Ελλάδα επί 7 χρόνια! Δεκάδες αγωγές - μηνύσεις - εξώδικα - αυτόφωρα και 2 σφαίρες σε μια "άλλη" δημοσιογραφία.  Η εφημερίδα έκλεισε 7 χρόνια κυκλοφορίας χωρίς να λείψει ούτε μια μέρα από τα περίπτερα. Είναι προφανές πως όποιος θίγεται ή προσβάλετε από τα γραφόμενα της εφημερίδας πρέπει να καταφεύγει στη Ελληνική δικαιοσύνη. 

Η εταιρεία ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ που την εκδίδει έγραψε μεταξύ άλλων για αυτά τα γενέθλια: 

"Στην Ελλάδα (πλην της εποχής Φιλιππόπουλου με το έγχρωμο Έθνος και της Απογευματινής, με τα λαϊκά απογευματινά θέματα), άλλοι δεν τόλμησαν. Η εφημερίδα Espresso το προσπάθησε αρκετά καλά αλλά έκανε πίσω, όταν πιέστηκε από συνεχείς εκδοτικές αρρυθμίες. Έτσι δεν απέμεινε κανένας να κράζει και να χτυπάει το κάθε κυβερνείο.

Ήρθαμε εμείς. Στις 19-1-2015 ξεκινήσαμε, στις 19-1-2022, συνεχίζουμε. 7 χρόνια. Το εκδοτικό κατεστημένο, έβαλε πληρωμένους να μιλούν για εφημερίδα της μίας εβδομάδας. Την πάτησαν. Ο κόσμος ήθελε ενημέρωση χωρίς ξύλινη γλώσσα, με φαντασία, άποψη, ιδεολογικές αρχές , παρέμβαση, μπόλικο ρεπορτάζ, επικοινωνία με τον κόσμο, πατριωτισμό, διείσδυση στην κοινωνία, πάντα κράξιμο, δυνατή πρώτη σελίδα, “μπινελίκωμα” όταν χρειαζόταν. Πετύχαμε. Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία, ήταν η δημοσιογραφική αυτονομία. Ρεπορτάζ χωρίς αφεντικά στην δύσκολη υπόθεση του περιπτέρου. Και πάνω απ όλα , οικονομική ανεξαρτησία, δίχως “μαύρες σακούλες”, ύποπτες συναλλαγές, εργοδότες γκάνγκστερ, μαφιόζους και δολοφόνους. Με τη συμμετοχή του Λαού που αμέσως αντιλήφθηκε την εντιμότητα. Και την στήριξε."