Ο ψευτογιατρός δήλωσε... ασθενής! Αναβλήθηκε η δίκη για τις 23 Νοεμβρίου! "Δεν χωράμε στην αίθουσα" φώναζαν οι δικηγόροι. "Δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη" απάντησε ο πρόεδρος της έδρας.


edolio5 team 

Ασθενής δήλωσε ο 48χρονος ψευτογιατρός για να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του για τις πλαστές υποσχέσεις που μοίραζε σε καρκινοπαθείς και νοσούντες βαριά, έναντι αδράς αμοιβής, χορηγώντας τους βότανα και αμφιβόλου προέλευσης «ματζούνια», με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φύγουν από τη ζωή αφού διέκοπταν τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ακολουθούσαν.

Αντίθετα, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν συγγενείς των 12 ασθενών, για το θάνατο των οποίων κατηγορείται ο ψευτογιατρός, ο «Dr Kontos», όπως τους συστηνόταν. Ο 48χρονος που παραμένει προφυλακισμένος κατηγορείται επιπλέον 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Μαζί του, έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν άλλοι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Στο δικαστήριο τέθηκε μεταξύ άλλων και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο μάλιστα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και ζητήσει την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Η δίκη του ψευτογιατρού και των 16 συγκατηγορουμένων του θα συνεχιστεί, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στις 23 Νοεμβρίου, ενώ, όπως φαίνεται, θα διεξαχθεί και στις υπόλοιπες δικασίμου, στην ίδια μικρής χωρητικότητας αίθουσα καθώς, παρά την προσπάθεια που έγινε, διαθέσιμη αίθουσα, μεγαλύτερη δεν βρέθηκε!