Η δίκη για την Παλιοσπύρου άλλαξε τα δεδομένα! Μετατράπηκε σήμερα από την ανακρίτρια η κατηγορία για τον Ιερέα που είχε ρίξει βιτριόλι σε Μητροπολίτες σε απόπειρα ανθρωποκτονίας!


Του Άρη Σπίνου

Είναι προφανές ότι η καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας άλλαξε πλέον τα δεδομένα για παρόμοιες περιπτώσεις που ως σήμερα αντιμετωπιζόταν από την δικαιοσύνη ως βαριές σκοπούμενες βλάβες. Η ανακρίτρια άλλαξε επί το δυσμενέστερον την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο υπό καθαίρεση ιερέας και κάλεσε τον κατηγορούμενο σε συμπληρωματική απολογία, μετά τις καταθέσεις που έλαβε από Μητροπολίτες αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης τα οποία έδειξαν πως το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Ο δικηγόρος, που θα καταθέσει άμεσα σχετικό υπόμνημα προς την ανακρίτρια και το δικαστικό συμβούλιο για την κατάρριψη της νέας κατηγορίας, καταλήγει στη συζήτησή μας:

Σχετικό ρεπορτάζ 

Πριν από λίγο! Ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Ιεράρχες που συνεδρίαζαν στην Μονή Πετράκη για να τον καθαιρέσουν. Στο λαϊκό νοσοκομείο με εγκαύματα οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Αρτας, Ηλιουπόλεως, Ζακύνθου, Κηφισιάς και Γλυφάδας.