Πάλι το γράψαμε πρώτοι! Από τις 2 Αυγούστου "κρεμάσαμε στα μανταλάκια" ότι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα είναι ο Τζώρτζ Τσούνης... όταν οι άλλοι δεν ήξεραν καν πως υπάρχει! Το παρασκήνιο της υποστήριξης του από τον "σκιώδη αρχιεπίσκοπο Αμερικής" Σκαρλούτσο!


Του Άρη Σπίνου

Σήμερα είπαμε να παινέψουμε τα γένια μας! Η δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο Μπάιντεν του ονόματος του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζώρτζ Τσούνη ως νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμη δημοσιογραφική αποκάλυψη του edolio5! 

Σχετικά με την επιλογή του Τζώρτζ Τσούνη το edolio5 είχε σε ανύποπτη χρονική στιγμή αποκαλύψει ότι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας είναι η επιλογή του νέου Πλανητάρχη, ότι εκκρεμεί η έγκριση της τοποθέτησης του από την Γερουσία και ότι θα αναλάβει καθήκοντα αντικαθιστώντας τον Τζέφρι Πάιατ στις αρχές του νέου χρόνου!

Η υποψηφιότητα του Τζώρτζ Τσούνη στηρίχθηκε ενεργά από το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι και ειδικά από τον περίφημο Father Alex Καρλούτσο, ο οποίος όταν είδε ότι δεν προχωράει η δική του υποψηφιότητα, υποστήριξε τον Τσούνη, για τον οποίο λέγεται ότι έχει σχέσεις και διατηρεί επαφές με επιχειρηματίες στην Ελλάδα!

Μολονότι η επιλογή Τσούνη, ενός ελληνοαμερικανού στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ, εκ πρώτης ακούγεται πολύ θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, ωστόσο έγκυροι κύκλοι με βαθιά εμπειρία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις επισημαίνουν ότι το προηγούμενο παράδειγμα Ελληνοαμερικάνου πρέσβη στη χώρα μας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα υπέρ των εθνικών συμφερόντων, αντιθέτως μάλιστα.

Σχετικό ρεπορτάζ


Το είχαμε γράψει από τις 2 Αυγούστου! Ο Πάμπλουτος Ελληνοαμερικάνος Τζώρτζ Τζούνης θα είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα! Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη τοποθέτηση του, που είχε την "ευλογία" του "πανταχού παρόντος"... Alex Καρλούτσου. Ο κύβος ερρίφθη!