Οι περιπέτειες του Πέτρου Στάθη στο Μαυροβούνιο! Η νέα κυβέρνηση και οι "άκρες" του στο παλιό καθεστώς που χάθηκαν στην λίμνη του Sveti Stefan!


Του Άρη Σπίνου

Το πιο πιθανόν είναι να τον γνωρίζουν μόνο οι οπαδοί της ΑΕΚ και οι θαμώνες του Κολωνακίου. Ο επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης, γνωστός από τη θητεία του στην προεδρία της ΑΕΚ προ δύο και πλέον δεκαετιών, δεν είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για εν λειτουργία ή υπό κατασκευή τουριστικές υποδομές. Ο Π. Στάθης λειτουργεί το γνωστό θέρετρο Sveti Stefan, σε συνεργασία με την διεθνή αλυσίδα Aman.

Φέτος το συγκρότημα είναι κλειστό λόγω της διαμάχης με την κυβέρνηση, ενώ έχει μείνει στα σχέδια το πολυτελές ορεινό θέρετρο Durmitor Hotel & Villas στο Zabljak, εντός του πανέμορφου εθνικού πάρκου. Σε πολλές παραλιακές πόλεις του Μαυροβουνίου χάσκουν
ημιτελή τεράστια ξενοδοχεία από Ρώσους ή τοπικούς επενδυτές που βρίσκονται στα μαχαίρια με τις τοπικές αρχές. Για κάποια ακούγεται πως θα προχωρήσουν. Κάποια άλλα φαίνεται πως θα μείνουν για καιρό στα μπετά. Μάλλον σε αυτά θα μείνουν και του Στάθη αφού οι εποχές άλλαξαν και οι παλιές άκρες χάθηκαν. 

Το Μαυροβούνιο είχε εκλογές στις 30 Αυγούστου 2020, αφού δεν κατάφερε το παλιό καθεστώς να αποκτήσει την πλειοψηφία για να επανακυβερνήσει, έτσι στις 4 Δεκεμβρίου ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, με πρωθυπουργό τον καθηγητή Ζνράβκο Κριβοκάπιτς. Κρίμα!