"Πλυντήριο" μαύρου χρήματος με κυβερνητική σφραγίδα! Άλλαξαν τον νόμο που προβλέπει πλέον χαμηλότερες ποινές. Προφανώς δεν αφορά τους κουλουράδες αλλά τους "λευκοκολαρίστες"!


Του Άρη Σπίνου

Το λεγόμενο «μαύρο χρήμα», αυτό που δημιουργείται μέσα από παράνομες ή αδιευκρίνιστες ατραπούς, που δεν φορολογείται, που κυκλοφορεί και δημιουργεί πλούτο, πάντα θα βρίσκει τους προστάτες του σε όλες τις κυβερνήσεις. 

Αγοράζει και πουλάει εκτός από παράνομα προϊόντα, όπως ναρκωτικά, όπλα, Τέχνη και γιοτ, επαύλεις και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Με τον ίδιο τρόπο μπαίνει στην νόμιμη αλυσίδα, με ανάλογο τρόπο βγαίνει.

Και δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα όταν ακούσει πως η σημερινή κυβέρνηση παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες ρίχνει ακόμα στα πιο μαλακά όσους ξεπλένουν το χρήμα αυτό.

Ναι και το παρουσιάζουν ως επιτυχία!

Η μείωση των ποινών όσων εμπλέκονται είναι αισθητή και βέβαια δεν είναι αποτρεπτική για όσους θα «ρισκάρουν» τέτοιες διαδρομές!

Το νέο πλαίσιο κυρώσεων και ποινών που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προβλέπει χαμηλότερες ποινές για το ξέπλυμα χρήματος, μειώνοντάς τόσο το χρόνο προσωποκράτησης, όσο και τις χρηματικές ποινές που πλέον τις ορίζει με «ημερήσιες μονάδες» και όχι με συγκεκριμένα ποσά.

Καλά ακούσατε! Φυσικά στην βουλή ούτε κουβέντα!