Ο μπάρμπας στην Κορώνη, το μέγαρο Μαξίμου και τα 500.000.000 δάνειο στα "γαλάζια" αδέλφια Ανδρεάδη! Ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani Resort και οι επενδύσεις με δανεικά. Μέχρι εχθές έψαχναν για αγοραστή.


Του Άρη Σπίνου

Την ώρα που οι τράπεζες δεν δίνουν του Αγγέλου τους νερό σε ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ προχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5  ο ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος Sani Resort ιδιοκτησίας των αδερφών Σταύρου (προέδρου του ομίλου) και Ανδρέα Ανδρεάδη (διευθύνοντος συμβούλου και πρώην προέδρου του Συνδέσμου)!

Ήδη ο όμιλος από το 2018 είχε εξαγγείλει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για την εξαετία 2019-25, τις οποίες και αναπροσάρμοσε τον Φεβρουάριο του 2020 σε 800 εκατ. ευρώ προκειμένου ο όμιλος να επεκταθεί περαιτέρω με νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και Ιβηρική!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο όμιλος Sani έχει έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες για ομολογιακή έκδοση και δάνειο που θα φθάσει έως και 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο της τάξης του 4,25% και εγγύηση τα ξενοδοχεία του ομίλου που φυσικά στην σημερινή κρίση χωρίς πελάτες δεν έχουν αξία! Άμα έχεις μπάρμπα στην Κορώνη τα δάνεια έρχονται με το τσουβάλι.  Αλίμονο από τους φουκαράδες που παρακαλάνε για 5.000 ευρώ δάνειο προκειμένου να αγοράσουν αλεύρι και να τα φέρουν βόλτα στον φούρνο της γειτονιάς που έχουν. Μάθαμε πάντως πως το μέγαρο Μαξίμου έβαλε το χεράκι του για την έκδοση του δανείου αυτού.