Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2021

Τα παραμύθια του Πάιατ... για Αμερικάνους επενδυτές που έχασαν την πτήση! Ο Προκοπίου θα είχε λόγο για τις 4 φρεγάτες. "Ας κερδίσει όποιος θέλει τον διαγωνισμό. Από τον πάγκο μου θα περάσει" λέει σε συνομιλητές του.


Του Άρη Σπίνου

Ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία βάζει επίσης τέλος στα παραμύθια για τους ξένους επενδυτές που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονταν για την εξαγορά τους για να αποκτήσουν προβάδισμα στην προμήθεια των τεσσάρων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι περιβόητοι Αμερικανοί επιχειρηματίες, τους οποίους θα έφερνε ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, πιθανότατα έχασαν την πτήση. Μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει στην Ελλάδα ούτε μονοδόλαρο.

Το ίδιο και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι.

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πέρασαν στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, ο οποίος πλειοδότησε και στους δύο διαγωνισμούς, προσφέροντας συνολικά 62,5 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι σίγουρο ότι ο Γ. Προκοπίου θα διεκδικήσει συμμετοχή στην ναυπήγηση των φρεγατών, ανεξαρτήτως αν τον σχετικό διαγωνισμό κερδίσουν Γάλλοι, Αμερικανοί ή Ιταλοί. "Ας κερδίσει όποιος θέλει τον διαγωνισμό. Από τον πάγκο μου θα περάσει" λέει σε συνομιλητές του.

Σχετικά ρεπορτάζ

Όσο μια πολυκατοικία στο Κολωνάκι! Στον μεγαλοεφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά με 62 εκατομμύρια ευρώ! Εκτός ο Θεόφιλος Πριόβολου που είχε προσφέρει 15,1 εκατομμύρια ευρώ. Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι που μιλούν για εξευτελιστικό τίμημα και προαναγγέλλουν κινητοποίησεις.