Τα ισόβια έγιναν... 6 χρόνια! Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης η Πόλα Ρούπα. Δικάστηκε μόνο για συνέργεια στην βομβιστική επίθεση στην τράπεζα της Ελλάδος το 2014.



edolio5 team 

Σήμερα το πενταμελές εφετείο ανέτρεψε μια απόφαση που αφορά την  "πολυδιαφημισμένη δράση" της Πόλας Ρούπα. Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου του 2014, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Το δικαστήριο την είχε κρίνει ένοχη για σειρά κατηγοριών όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά.

Σήμερα το Πενταμελές Eφετείο Κακουργημάτων έκρινε την Πόλα Ρούπα αθώα για την διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και για την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Οι δικαστές την έκριναν ένοχη για απλή συνέργεια στην πρόκληση έκρηξης (με την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατικής πράξης) από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους με ποινή έξι ετών κάθειρξης και για απλή συνέργεια σε κλοπή επιβάλλονται ποινή δέκα μηνών και συνολική ποινή έξι ετών και τριών μηνών.