Άρχισαν τις αιτήσεις αποφυλάκισης οι κρατούμενοι της Χρυσής Αυγής! Πρώτος έκανε ο Τσακανίκας και ακολουθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος... για λόγους υγείας! Η τηλεφωνική συνομιλία που κατέγραψε η Ε.Υ.Π.!


Του Άρη Σπίνου 

Όπως έχει δικαίωμα ο κάθε κρατούμενος, έτσι άρχισαν τις αιτήσεις αποφυλάκισης οι ευρισκόμενοι στις φυλακές καταδικασμένοι πρωτόδικα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως η αίτηση κρίθηκε αρνητικά . Ο Γιώργος Τσακανίκας, μέλος της Οργάνωσης στη Νίκαια ο οποίος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία συζητήθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο και απορρίφθηκε.

Στην αίτηση του ο Τσακανίκας ή γνωστός και ως “παλαιστής” της Χρυσής Αυγής, ισχυριζόταν ότι έπρεπε να βρεθεί εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς, όπως υποστήριξε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν κατάφερε να εξετάσει μάρτυρες υπεράσπισης. Ωστόσο, ομόφωνα, το δικαστήριο απέρριψε το άιτημα του με αποτέλεσμα το μέλος της Χρυσής Αυγής να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Τσακανίκας ήταν μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου που υπό τον πυρηνάρχη Πατέλη και βέβαια έπειτα από τις εντολές του περιφερειάρχη Λαγού διοικεί την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Πάντως σύμφωνα με πληρφορίες του edolio5 αιτήσεις αποφυλάκισης ετοιμάζουν και άλλοι κρατούμενοι στελέχη της Χ.Α. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Μιχαλολιάκος... για λόγους υγείας!