Τα 7 ερωτήματα για την ενοικίαση του ξενοδοχείου "La Mirage"! Κολλητός του Πάνου Καμμένου το νοίκιασε πριν 3 χρόνια από το ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ και... το επινοικίασε σε Ισραηλινούς. Η κρυφή σύμβαση και η επένδυση που ακόμα είναι στο μηδέν!


Του Άρη Σπίνου 

Πολλά τα ερωτήματα που ακούγονται στην πιάτσα.

Στις 11 Αυγούστου του 2017 η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούσε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για τη μίσθωση του ακινήτου επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 3 στην Ομόνοια. Το κτίριο του πάλαι ποτέ La Mirage, το οποίο λειτουργούσε στην περιοχή από το 1985, έμενε κλειστό από το 2008.

Ο διαγωνισμός κρίθηκε τελικά επιτυχής, καθώς η Ιωαννίδης ΙΚΕ αναδείχθηκε πλειοδότης της διαδικασίας και στις 7 Μαρτίου του 2018, συνυπέγραψε τη σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου για χρονική διάρκεια 40 ετών (δηλ. μέχρι το 2058).

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται πως η συμφωνία όριζε ότι στο πλαίσιο της ανακατασκευής του La Mirage, απαιτείτο να πραγματοποιηθεί υποχρεωτική επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στο κτίριο αυτό καθ’ αυτό. Για την ιστορία, θυμίζουμε πως το ιστορικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας όταν λειτουργούσε συνιστούσε μία μεγάλη (εκτός από πολυτελής) μονάδα, έχοντας για την ακρίβεια δυναμικότητα άνω των 200 κλινών.

Το μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε στις 28.000 ευρώ. Η "Ιωαννίδης ΙΚΕ" που πήρε το ξενοδοχείο ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του Στέλιου Ιωαννίδη που διαχειρίζεται και άλλα ξενοδοχεία, κολλητού φίλου του Πάνου Καμμένου που επί Υπουργείας του έγινε ο διαγωνισμός  Επειδή ακούγονται πολλά στην πιάτσα και παρά την προσπάθεια του edolio5 να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο δεν το καταφέραμε αλλά ούτε με τον Γενικό διευθυντή του μετοχικού ταμείου αεροπορίας, τα ερωτήματα που θα τους θέταμε τα θέτουμε δημόσια. 

  1. Είναι γνωστό ότι το ξενοδοχείο επινοικιάστηκε σε Ισραηλινό όμιλο από τον Στέλιο Ιωαννίδη. Κάτι τέτοιο επιτρέπετε από την σύμβαση που έχει υπογραφεί; Το προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού; 
  2. Από τον Μάρτιο 2018 έως σήμερα που το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό τα ενοίκια που ανέρχονται στα 868.000 ευρώ έχουν καταβληθεί στο μετοχικό ταμείο; 
  3. Για την συμμέτοχή στο διαγωνισμό είχε κατατεθεί εγγυητική επιστολή;
  4. Για την εφαρμογή και τήρηση των όρων της προκήρυξης έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή;
  5. Σε τι μίσθωμα νοίκιασαν οι Ισραηλινοί το ξενοδοχείο; Έχει κοινοποιηθεί η σύμβαση στο μετοχικό ταμείο;
  6. Με ποιες εγγυήσεις μια εταιρεία του "ενός ευρώ" όπως είναι η ΙΚΕ ανέλαβε ένα Project τέτοιας έκτασης;
  7. Γιατί το Ισραηλινό φαν αφού ήθελε την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου δεν συμμετείχε από την αρχή στον διαγωνισμό ώστε να μην πληρώσει τα "μεσολαβίτικα" αέρα στο Στέλιο Ιωαννίδη;