Η «σκληρή» εισαγγελέας Σταματίνα Περιμένη στο τριμελές εφετείο για την πολύκροτη δίκη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς! Ο έμπειρος εφέτης Νίκος Ζαγοριανός που εξέτασε τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, η πρόεδρος της έδρας Ελένη Μιχαλάκη και η εφέτης Κωνσταντίνα Κωτσοπούλου. Η αναίρεση από την Γεωργία Αδειλίνη και οι ποινές που είναι ανοιχτές όλες από την αρχή.


edolio5 team

Σε λίγες μέρες αρχίζει στο εφετείο η δίκη για την φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς στο Μάτι και δεκάδες εγκαυματίες.

Όπως πληροφορηθήκαμε στην έδρα εισαγγελέας θα είναι η επιμελέστατη μέχρι πρότινος εισαγγελέας Οργανωμένου Εγκλήματος Σταματίνα Περιμένη.

Η Περιμένη ήταν η εισαγγελέας, η οποία μετείχε στην επιχείρηση, για την αποκάλυψη των 164 κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, για την οποία έχουν προφυλακιστεί από τον περασμένο Μάιο, συνολικά, 16 εμπλεκόμενοι.

Στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων μετέχουν επίσης ως μέλη, ο εφέτης Νικόλαος Ζαγοριανός, ο οποίος είχε χειριστεί ως ανακριτής την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην ανακριτής της υπόθεσης της Ζήμενς Νίκος Ζαγοριανός αθωώθηκε με βούλευμα, από τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας που αφορούσαν χειρισμούς του στην υπόθεση των λεγόμενων "μαύρων ταμείων".
Οι δικαστές με το βούλευμά τους (αριθμ.2269/11) έκριναν πως, στη διάρκεια της επίμαχης ανάκρισης, δεν υπήρξαν εκ μέρους του δικαστικού λειτουργού παραλείψεις ή ενέργειες που να συνδέονται με την διαφυγή του, άλλοτε ισχυρού άντρα της Ζήμενς, Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Γερμανία.

Σε βάρος του Νίκου Ζαγοριανού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δύο αδικήματα και η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή. Τον Οκτώβριο του 2010, το Συμβούλιο Εφετών, παρά σχετική απαλλακτική πρόταση, είχε διατάξει με βούλευμα του τη συνέχιση της έρευνας.

Αυτή τη φορά, το Συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση του Εισαγγελέα που έκρινε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ζαγοριανού.

Ο ανακριτής έχει απαλλαγεί με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και από τις πειθαρχικές ευθύνες.

Τα υπόλοιπα τακτικά μέλη του δικαστηρίου για την δίκη είναι η Πρόεδρος Εφετών Ελένη Μιχαλάκη η οποία θα διευθύνει τη διαδικασία και η εφέτης Κωνσταντίνα Κωτσοπούλου.

Ως αναπληρωματικά μέλη έχουν κληρωθεί οι εφέτες Καλή Στεφανίδου, Ευαγγελία Αρβανίτου και Χρυσούλα Αρβανίτη. Η υπόθεση επανεξετάζεται δύο μήνες μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης (8 Μαίου), καθώς ασκήθηκε έφεση, μετά τη θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων κατά του δικαστηρίου, που μετά από διαδικασία 19 μηνών, καταδίκασε μόνον πέντε από τους 21 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές έως πέντε χρόνια, τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ την ημέρα.

Η έφεση ασκήθηκε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και όλα πλέον είναι ανοιχτά από την αρχή για τις ποινές.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !