Την ώρα που εκκρεμούν οι έρευνες για τους «καυτούς φακέλους» Κοκλώνη - Τράγκα και πασίγνωστου εφοπλιστή! Με μια περίεργη απόφαση Χρυσοχοΐδη πήραν 8 αστυνομικούς από την αρχή καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος. Η 5σελιδη διαμαρτυρία του Χαράλαμπου Βουρλιώτη που απειλεί να τα βροντήξει από την θέση του επικεφαλής αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση.


edolio5 team

Απίστευτο και όμως! Στην πιο κρίσιμη ώρα, για την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), που τόσες υποθέσεις έχει εξιχνιάσει, επιχειρείται η αποδυνάμωση του προσωπικού της.

Μετά τις αποκαλύψεις από τις έρευνες του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, για υποθέσεις όπως, τον ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, αλλά και σε προγενέστερο χρόνο, για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη και άλλη για τον πασίγνωστο εκδότη – δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα που δεν είναι εν ζωή όπως επίσης και για πασίγνωστο εφοπλιστή με 101 Offshore, αποφασίστηκε η μείωση των αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι στην Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζητήθηκε να επιστρέψουν στη βάση τους 8 αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στην Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και απασχολούντο σε έρευνες, που διενεργούσε ο Πρόεδρος της Αρχής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Κατά τις ίδιες πηγές, η απόπειρα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να πάρει 7 με 8 αστυνομικούς από το στελεχιακό δυναμικό της Αρχής, συνάντησε σθεναρή αντίδραση από τον κ. Βουρλιώτη, ο οποίος την εξέφρασε με πεντασέλιδο έγγραφο του προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, στο οποίο μεταξύ άλλων, φέρεται να επισημαίνει ότι, χωρίς προσωπικό, «η Αρχή τελεί σε οιονεί ομηρία»!

Στο έγγραφο του ο Πρόεδρος της Αρχής χαρακτηρίζει «νομικά αβάσιμο και αστήρικτο» το αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την επιστροφή των αποσπασμένων στην Αρχή Αστυνομικών.

Επισημαίνει μάλιστα τα μεγάλα κενά στη στελέχωση της Αρχής ξεπλύματος, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της και τις διεξοδικές τις έρευνες...

Σε αυστηρό τόνο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – κινείται το έγγραφο Βουρλιώτη, ο οποίος φέρεται να επισημαίνει ότι, όταν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου οι υπάλληλοι... περισσεύουν, δεν νοείται στην Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης προιόντων από εγκληματικές ενέργειες (Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος), που διαχειρίζεται τεράστιο όγκο δουλειάς, με απτά αποτελέσματα, να δημιουργείται κενό.

Στο έγγραφο του προς τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Βουρλιώτης τονίζει τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις της Αρχής σε στελεχιακό δυναμικό, καθώς θα έπρεπε να λειτουργεί με 95 υπαλλήλους και δεν έχει ούτε τους μισούς. Επισημαίνει επίσης ο κ. Βουρλιώτης ότι, είναι η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ελλλάδα, είναι η μοναδική Αρχή από τις ομόλογες της Αρχές, στις υπόλοιπες 26 χώρες της Ευρώπης, που δεν έχει μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά λειτουργεί με υπαλλήλους αποσπασμένους από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι, η χώρα μας θα πρέπει να εναρμονιστεί, με τις διαδικτυακές εξελίξεις στις ομόλογες Αρχές των υπολοίπων 26 χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, η Αρχή Ξεπλύματος χρειάζεται μεγαλύτερη επάνδρωση.

Κυρίως τώρα, που έχει προμηθευτεί δύο νέα λογισμικά, τα οποία απαιτούν ειδική εκπαίδευση, για το υπάρχον προσωπικό.

Το πρώτο αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω κρυπτονομισμάτων, μέθοδος που χρησιμοποιείται από διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις και τρομοκρατία.

Το λογισμικό αυτό, το οποίο απέκτησε πρόσφατα η Αρχή, κόστισε περίπου 1 εκατομύριο ευρω και αγοράστηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Ολοι οι αναλυτές της Αρχής εκπαιδεύονται σε αυτό, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Το δεύτερο λογισμικό, θεωρείται… υπερόπλο στο κηνύγι του μαύρου χρήματος, καθώς θα φέρει την Αρχή 20 χρόνια μπροστά!

Όμως και γι΄αυτό το νέο πρόγραμμα, απαιτείται εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της Αρχής - που ήδη είναι σε εξέλιξη - με αποτέλεσμα, να προκαλείται… ασφυξία, λόγω και του μεγάλου όγκου των υποθέσεων, που έχει ανοίξει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ο Χαράλαμπος Βουλριώτης προειδοποίησε ότι αν δεν ανακληθεί η απόφαση θα σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσει να παραμένει επικεφαλής σε αυτή την αρχή.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !