Τα 52.000.000 ευρώ εικονικά τιμολόγια του Λαβράνου και ο λογιστής Τάκης Καραλής που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά! Η έκθεση της Interpol που περιγράφει της «παρέα» του Nolita, η δικογραφία για τις υποκλοπές και οι 4 προφυλακίσεις που έρχονται για την «παρέα» με εντολή του αντιεισαγγελέα του Α.Π. Αχιλλέα Ζήση.


Του ειδικού συνεργάτη

Αν δεν αποφασίσουν να πετάξουν από πάνω τους το «μαύρο πρόβατο» που λέγεται Γιάννης Λαβράνος προβλέπω ότι θα έχουν άσχημες εξελίξεις οι λογιστάδες που τον επικουρούν.

Δύσκολα μαθαίνουμε τα έχει βρει η ομάδα λογιστών και δικηγόρων που έχει επιφορτισθεί να τα βγάλει πέρα με τα φορολογικά αδικήματα του Γιάννη Λαβράνου.

Μετά το πόρισμα καταπέλτη της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΕΕ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που εστάλη στο 2ο Ελεγκτικό Κέντρο και στην Οικονομική Εισαγγελία και αφορά στα εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδώσει η εταιρεία του Λαβράνου, ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ, έχουν πάρει σειρά οι άλλες δύο εταιρείες του πρωταγωνιστή των υποκλοπών, η Ιονική Τεχνολογική και η Krikel.

Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι είναι η ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ, διότι πλέον έχει πιστοποιηθεί από τις φορολογικές αρχές όλο το διάστημα 2013-2015, οπότε η εταιρεία έκοβε ασταμάτητα εικονικά τιμολόγια.

Η διοίκησή της δεν ασκείτο από τους πλαστούς Ιταλούς διαχειριστές που είχε φυτεύσει ο Λαβράνος, αλλά υποκρυπτόμενος ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Αυτό αποδείχθηκε διότι ο Λαβράνος ήταν απρόσεκτος.

Βλέπετε στο επίμαχο διάστημα εκδόθηκαν επιταγές για την πληρωμή εικονικών τιμολογίων στο όνομα του ίδιου του Λαβράνου.

Και όπως με πληροφορούν, αντίγραφα αυτών των επιταγών βρίσκονται ήδη στα χέρια των εισαγγελέων.

Αλλά σε μια περίοδο που η διοίκηση της ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ είχε δήθεν περάσει στους πλαστούς Ιταλούς, ο Λαβράνος βρέθηκε να υπογράφει εικονικές συμβάσεις για έργα που ποτέ δεν έγιναν και για τα οποία εκδόθηκαν εν συνεχεία εικονικά τιμολόγια πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτά και με άλλα, ο Λαβράνος έχει φέρει σε δυσχερή θέση τους λογιστές του, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, αναγκάζονται να συντάσσουν απαντητικά υπομνήματα προς τη φορολογική διοίκηση για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και αναζητούν ευήκοα ώτα για να ακούσουν τον πόνο του πελάτη τους.

Όπως μαθαίνουμε ακόμα και η παρέα των πρόθυμων εφοριακών που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την ομάδα των λογιστών του Λαβράνου δεν απαντάει πλέον στα τηλέφωνα αφού προτιμάει να κάνει Πάσχα και καλοκαιρινές διακοπές εκτός φυλακών Κορυδαλλού.

Όλα κάποτε τελειώνουν όσο και αν κάποιοι προσπαθούν το δευτερόλεπτο να γίνει έτος! Το edolio5 σας είχε ενημερώσει με προγενέστερο ρεπορτάζ πως η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (ΥΕΔΔΕ Αττικής) επέδωσε προσωρινό φύλλο ελέγχου στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, για εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 52 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει η ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ, εταιρεία του Λαβράνου, μεταξύ 2013 και 2015.

Λήπτης των εν λόγω εικονικών τιμολογίων ήταν συστημική τράπεζα.

Άλλωστε, η Τράπεζα διαδραμάτισε κομβικό ρόλο για να τεκμηριωθεί πως ο Λαβράνος ήταν ο υποκρυπτόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ, καθώς στα γραφεία της έγινε η κατάσχεση συμβάσεων που είχε συνομολογήσει η ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ με την Τράπεζα το 2013, το 2014 και το 2015 και τις οποίες υπέγραφε ο ίδιος ο Λαβράνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το προσωρινό φύλλο ελέγχου επιδόθηκε στην οδό Φοίβου στην Εκάλη, στην οικία του Παναγιώτη Καραλή, που είναι ο λογιστής του Γιάννη Λαβράνου.

Παράλληλα, το φύλλο ελέγχου επιδόθηκε και σε δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων, στη βάση του τύπου που ακολουθείται όταν ο φορολογούμενος δεν δηλώνει έδρα κατοικίας.

Ωστόσο, δεν επιδόθηκε στην οδό Πατριαρχείου στο Ηράκλειο, που είναι το πατρικό του Γιάννη Λαβράνου και η έδρα που δήλωνε ότι ήταν εκπρόσωπος της ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο λογιστής του Λαβράνου, ο Παναγιώτης (Τάκης) Καραλής απάντησε στην ΥΕΔΔΕ Αττικής πως ο πελάτης του δε γνώριζε τίποτα για εικονικά τιμολόγια.

Η εφορία ωστόσο, η οποία εδώ και πολύ καιρό διαθέτει ακράδαντα στοιχεία για την φοροκλοπή του Λαβράνου και των συνεργών του, οριστικοποίησε το φύλλο ελέγχου και το έστειλε στο 2ο Ελεγκτικό Κέντρο προκειμένου να προχωρήσει στις βεβαιώσεις φόρων και προστίμων και στα διασφαλιστικά μέτρα υπέρ του Δημοσίου.

Παράλληλα, το δικαστικό τμήμα της ΥΕΔΔΕ Αττικής έστειλε την υπόθεση στον Οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη, προκειμένου να προχωρήσει στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Είναι άγνωστο εάν αυτή τη στιγμή που μιλάμε η υπόθεση έχει πάει και στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, όπου ήδη βρίσκονται κι άλλες υποθέσεις που αφορούν στον Γιάννη Λαβράνο.

Αυτό που σας αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ότι εκτός από την Έκθεση της εφορίας για τα εικονικά τιμολόγια, στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα φέρεται να έχει πάει και μια έκθεση της Interpol που αφορά τόσο στον Λαβράνο, όσο και πρόσωπα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά και θαμώνες του γνωστού εστιατορίου Nolita στο Ψυχικό που απαρτίζουν την «αμαρτωλή παρέα».


Την ίδια ώρα η οικονομική αστυνομία διεξάγει έρευνα για 4 πρόσωπα που συχνάζουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο «ξεφυλλίζοντας» εξονυχιστικά το πόθεν έσχες τους.

Από όλες αυτές τις εξελίξεις μπορούμε να πούμε ότι το σύστημα, που επί μία δεκαετία προστάτευε τον Λαβράνο, βρίσκεται πλέον σε αποδρομή και πως σύντομα ο επιχειρηματίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη όπως άλλωστε έχει γράψει το edolio5 σχετικά με την έρευνα που διεξάγει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζήσης Αχιλλέας. Οι γνωρίζοντες τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν συγκεντρωθεί θεωρούν βέβαιο πως η νομική εξέλιξη της υπόθεσης θα οδηγήσει σε προφυλακίσεις τουλάχιστον 4 άτομα προς το παρόν.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !