Μύρισαν λεφτά στο πάθος των Ελλήνων και ορμούν! Με «φόρα» στο διαδικτυακό τζόγο ο Γιώργος Νίκας και ο Κώστας Σάκκαρης. Τα 10.000.000 ευρώ για την αγορά της άδειας, τα τουρκικά σίριαλ που θησαύρισαν τον σύζυγο της τενίστριας Καννελόπουλου και οι δικαστικές περιπέτειες με βαριές κατηγορίες για τον π. πρόεδρο του ΔΣ της πασίγνωστης Αλλαντοβιομηχανίας και της αλυσίδας παγωτών Haagen Dazs.


Του ειδικού συνεργάτη

Όπως μαθαίνω οι 2 επιχειρηματίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για να λάβουν άδεια online τυχερών παιχνιδιών.
To νέο brand θα λέγεται Exoplay και ανήκει στους Κωνσταντίνο Σάκκαρη σύζυγο της τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και στον Γιώργο Νίκα, γόνο της οικογένειας που ίδρυσε την αλλαντοβιομηχανία και γνωστό από τις πρόσφατες δικαστικές περιπέτειές του στις ΗΠΑ.

Η μεγάλη ανάπτυξη των τυχερών παιχνιδιών online είναι φυσικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Τα μικτά κέρδη των διαδικτυακών εταιρειών (GGR) υπολογίζεται ότι θα κλείσουν στα 890 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά από 742,25 εκατ. ευρώ το 2022, καταγράφοντας άνοδο 20% ενώ η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχίζεται σταθερά.

Σημειώνεται ότι η άδεια online τυχερών παιγνίων κοστίζει 5 εκ. ευρώ για τα online casino και επιπλέον 5 εκ. για το αθλητικό στοίχημα.

Ο Κωνσταντίνος Σάκκαρης ίδρυσε το 1982 την εταιρεία VICTORY MEDIA A.E. ή VICTORY MEDIA S.A. 

Έγινε γνωστή με τα τουρκικά σήριαλ, τα οποία πράγματι εκείνη σύστησε στο ελληνικό κοινό αφήνοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη στον σύζυγο της Αγγελικής Καννελοπούλου. Στην αφετηρία της η Victory Media στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και για δέκα ακόμη χρόνια υπήρξε η πλέον δραστήρια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα ως παραγωγός και διανομέας.

Όμως αν και πριν μια δεκαετία ο κύκλος εργασιών της Victory Media ήταν στα επίπεδα των 7,5 εκατ. ευρώ, με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις για τη χρήση του 2022, ο κύκλος εργασιών της Victory media ήταν 114.500 ευρώ με ζημιές 52.000 ευρώ το 2022 και συσσωρευμένες ζημιές 1,2 εκατ. ευρώ.

Αυτό δημιουργεί και τα ερωτηματικά για την ανεύρεση κεφαλαίων.

Όσο αφορά τον Γιώργο Νίκα στο μυαλό μας έρχεται η τελευταία του περιπέτεια στις ΗΠΑ, με σκάνδαλο του Inside trading το 2019.

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, λίγο μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΟΕΕ, έφερε στην Ελλάδα την αλυσίδα fast food Wendy’s και το 1994 έφερε στη χώρα μας την επιτυχημένη αλυσίδα Haagen Dazs . Tο 2007 μαζί με τον Νίκο Λούτσα προχώρησε στην ίδρυση της Μέγας Γύρος, με μονάδες παραγωγής γύρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Η επιτυχία ήταν μεγάλη, η εταιρεία ισχυροποιήθηκε και διεθνοποιήθηκε ως Megas Yeeros, με αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Το 2009 έστησε την GRK Fresh Greek, μια εταιρεία με έδρα το Μανχάταν που είχε ως βασικό concept το λανσάρισμα της ελληνικής κουζίνας με επίκεντρο τον γύρο που έφτασε να διαθέτει εννέα καταστήματα, σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Ντόχα και Ντουμπάι.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2019, ξέσπασε το σκάνδαλο του inside trading, όταν οι «Irish Times» και μετά το Bloomberg έβγαλαν στον αέρα την υπόθεση του insider trading, όπως έγραφαν, ενός κυκλώματος που αποκόμιζε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων παίζοντας με την εσωτερική πληροφόρηση για συγκεκριμένες εταιρείες και μετοχές. Μετά από λίγες ώρες ήρθε η παραίτηση του Γιώργου Νίκα από τη θέση του προέδρου της Αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, η οποία καιρό πριν είχε περάσει στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Ακολούθησαν αποκαλύψεις με λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος και συλλήψεις των άλλων καθώς ο Γιώργος Νίκας, απέφυγε κάθε εμπλοκή με επιδεξιότητα. Σύμφωνα με το φερόμενο κατηγορητήριο στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Νίκας συμμετείχε σε μεγάλης κλίμακας διεθνές δίκτυο ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών από το 2012 έως το 2017, όταν και φέρεται να λάμβανε πληροφορίες για πιθανές εξαγορές εταιρειών.

Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Νίκας ξεκίνησε να λειτουργεί ως trader με εσωτερική πληροφόρηση από το 2010 και φέρεται να εμπλέκεται σε πάνω από 10 περιπτώσεις.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε νέες επιχειρηματικές κινήσεις αυτή τη φορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με δύο συνεταίρους, τον Ιούνιο του 2020 ίδρυσε την Icon Energy ΙΚΕ. Στις 30 Ιουνίου του 2021 η Icon Energy εξασφάλισε από τη ΡΑΕ δύο βεβαιώσεις παραγωγού για δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά projects συνολικής ισχύος 220 MW.

Παντρεύτηκε τη Μιράντα Πατέρα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, και ακολούθως χώρισε.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !