Η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και οι νέες εξιλαστήριες διώξεις στην ΕΛΑΣ πριν τελειώσει η ΕΔΕ που όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι για τα «μάτια του κόσμου»! «Τρώνε» τον ΓΑΔΑρχη Αστέριο Μαντζιώκα και τους βοηθούς του για να κρύψουν τις ευθύνες τους οι Οικονόμου, Κατσαφάδος και Μαυρόπουλος που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στα σπίτια τους με το «παράσημο» της ανικανότητας.


edolio5 team

Η επιτομή της ανικανότητας της φυσικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη και του ανεύθυνου αρχηγούς της ΕΛΑΣ, έρχεται να κρυφτεί για μια ακόμη φορά πίσω από νέες καρατομήσεις αξιωματικών προκειμένου να μην φανερωθούν οι πραγματικές ευθύνες. Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ανεμπόδιστη είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα αλλά και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.

Κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας - φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η οποία ξεκίνησε μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ τουλάχιστον 8 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να απολογηθούν. Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛ.ΑΣ. επιτρέπει τις μετακινήσεις όχι τις αποστρατείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που κλήθηκαν να απολογηθούν είναι ο Γαδάρχης Αστέριος Μαντζιώκας, οι 2 βοηθοί του, 2 ταξίαρχοι από την επαρχία και 2 αξιωματικοί από το αρχηγείο. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν μπει στην άκρη ήδη 3 αξιωματικοί. Είναι προφανές ότι πραγματικές ευθύνες ανήκουν στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μαυρόπουλο όσο και στην φυσική ηγεσία του υπουργείου Οικονόμου και Κατσαφάδο και οι 2 διώξεις αυτές αποτελούν νέα εξιλαστήρια θύματα.


Δύο από τους «βοηθούς» του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής που το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης στον φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρη ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ αλλά και τρεις αστυνομικούς διευθυντές και συγκεκριμένα τον αναπληρωτή του κλάδου Τάξης, τον προϊστάμενο της γενικής αστυνόμευσης και τον αναπληρωτή διευθυντή Κορίνθου μετακίνησε από τις θέσεις τους το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας καθώς θεωρεί ότι φέρουν ευθύνη για τους λάθος χειρισμούς που έγιναν. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι και οι πέντε μετακινούνται πριν τελειώσει η ένορκη διοικητική εξέταση δείχνοντας το κλίμα πανικού που επικρατεί στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη.