Μπαινόβγαινε στο γραφείο βουλευτή της ΝΔ! Συνελήφθη με ένταλμα και προφυλακίστηκε ο απατεώνας της Κηφησιάς. Οι υποσχέσεις για επενδύσεις και το "δάγκωμα" σε 27 άτομα. "Είναι πολλά περισσότερα τα θύματα του αλλά επειδή του έδωσαν μαύρο χρήμα δεν εμφανίζονται" λέει στο edolio5 αξιωματικός της ασφάλειας.


Του Άρη Σπίνου

Ο απατεώνας της Κηφισιάς πιάστηκε στην “φάκα” του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής καθώς εξαπατούσε τα θύματά του πουλώντας τους μαϊμού ομόλογα. Τον έψαχναν αρκετούς μήνες αφού το ένα ένταλμα σύλληψης μετά το άλλο έβγαινε από τα γραφεία των ανακριτών.

Ένας 55χρονος Ελληνοαμερικανός με σπουδές στο ελληνοαμερικανικό κολέγιο, έδειχνε να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ζούσε σε μία τριόροφη μεζονέτα στην Κηφισιά, κι ήταν γνώριμος στα καφέ της περιοχής αλλά και στους κοσμικούς κύκλους. Κυκλοφορούσε με μία λευκή Πόρσε, είχε μηχανή Χάρλει, και μάλιστα ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, την περίοδο του Ιουλίου, ότι έκανε χειμερινό σκι, δηλαδή έκανε διακοπές στο νότιο ημισφαίριο.

Ο 55χρονος εμφανιζόταν ως μεγαλοστέλεχος μεγάλης αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών επιχειρηματιών, και κατάφερε να τους «μαδήσει».

Ο απατεώνας της Κηφισιάς είχε το παρατσούκλι «χασάπης» και οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν «χασάπης των επενδυτών».

Ο 55χρονος (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του edolio5) έπαιρνε λεφτά για δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες που είχαν μεγάλη απόδοση, πράγμα το οποίο ήταν απάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής 27 θύματα που βρήκαν το θάρρος να παραδεχθούν ότι εξαπατήθηκαν από τον 55χρονο.

Το ποσό που φέρεται να υφάρπαξε υπολογίζεται στις 240.000 ευρώ. Ο 55χρονος συνελήφθη – στον δρόμο – από τους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, και ο ίδιος προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομική πηγή: "Είναι πολλά περισσότερα τα θύματα του αλλά επειδή του έδωσαν μαύρο χρήμα δεν εμφανίζονται".