Η δικαιοσύνη της "χελώνας" και οι 104 νεκροί! Για τις 16 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με 21 κατηγορούμενους για πλημμελήματα. Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής 100 συγγενείς ενώ περιμένουν στην "ουρά" άλλοι 63.


edolio5 team

Για τις 16 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία πλέον διεξάγεται στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Το πρωί δήλωσαν παράσταση στο δικαστήριο 100 συγγενείς , τραυματίες και πυρόπληκτοι προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα νομιμοποιηθούν άλλοι 63.

Κάτω από τραγελαφικές συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη για την προ τετραετίας τραγωδία μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η δίκη 21 κατηγορουμένων, αυτοδιοικητικών παραγόντων, τότε δημάρχων των περιοχών που κάηκαν, υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων υπηρεσιών για πράξεις και παραλείψεις οι οποίες συνετέλεσαν στην τραγωδία με τους 103 νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες και την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ακροβολισμένοι στα παράθυρα της αίθουσας, οι δικηγόροι παρακολουθούν τη διαδικασία για τη φονικότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών, καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα που έχει προσδιοριστεί για τη διεξαγωγή της δίκης δεν πληροί ούτε στοιχειώδεις συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή της.

Οι δεκάδες εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αναγκάζονται να κοιτούν την πορεία της δίκης από το παράθυρο, καθώς δεν μπορούν να μπουν ούτε καν μέσα στην αίθουσα. Το ακροατήριο είναι ουσιαστικά κατάμεστο, από τους 21 κατηγορούμενους, τους συνηγόρους τους, και τους δικηγόρους των θυμάτων, οι οποίοι περίμεναν από νωρίς ο ένας σχεδόν αγκαλιά με τον άλλο, να ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης.

Η δίκη ορίστηκε για σήμερα και θα διεξάγεται πλέον στην αίθουσα τελετών του εφετείου.