Ποιοι φοβούνται μην μιλήσει ; Παραδοχή συγκάλυψης η μετάθεση στην Λεωφόρο Συγγρού (!) του αρχιφύλακα που εμπλέκεται στην υπόθεση με την 12χρονη στο Κολωνό. Η ευθύνη φρούρησης που είχε σε "κορυφαίο" πολιτικό και ο λόγος που τον έδιωξαν με μετάθεση στην ΓΑΔΑ.


edolio5 team

Μεγάλη αίσθηση δημιούργησε το ρεπορτάζ του edolio5 για την μετάθεση χάδι σε θέση λούφας του αστυνομικού του οποίου το όνομα εμπλέκεται στην υπόθεση του Κολωνού.

 Αντί διαθεσιμότητας, μετάθεση μόλις λίγων χιλιομέτρων για τον αστυνομικό (26χρονο αρχιφύλακα) που το ολιγότερο συνομιλούσε με την 12χρονη στον Κολωνό μια και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από την έρευνα εάν συνομιλούσε μόνον με την ανήλικη ή συνέβη και κάτι άλλο

Ο αστυνομικός που αντάλλασσε φωτογραφίες με το ανήλικο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, όχι μόνο δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά έλαβε μετάθεση «χάδι» λίγα χιλιόμετρα μακριά.

στην υπηρεσία καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύει στη λεωφόρο Συγγρού.

Αξιοπερίεργο είναι πως δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαθεσιμότητα και συνεχίζει να υπηρετεί κανονικά στο Σώμα, παρ’ ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πλήρως η σχέση του με το 12χρονο κορίτσι. Σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, το να τεθεί ο υπό διερεύνηση αστυνομικός σε διαθεσιμότητα ήταν σχεδόν αυτονόητο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος αρχιφύλακας στο παρελθόν υπηρετούσε στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, στο πλευρό σημαίνοντος πολιτικού προσώπου, ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ένας από τους τουλάχιστον 10 αστυνομικούς που μετατέθηκαν σε άλλη υπηρεσία, γιατί αρνήθηκε να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και μετατέθηκε στην ΓΑΔΑ όπου υπηρετούσε δίπλα σε στρατηγό της ΕΛΑΣ.

«Ο αρχιφύλακας ήταν στην φύλαξη μεγάλου πολιτικού προσώπου ωστόσο, όταν ζητήθηκε από όλους όσους τον συνόδευαν να εμβολιαστούν, εκείνος αρνήθηκε, με συνέπεια να φύγει από τη θέση αυτή και να τοποθετηθεί στο κέντρο συντονισμού της ΓΑΔΑ» ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο edolio5.