Οι "μαϊμού" πληροφοριοδότες των αρχών και οι επίορκοι αξιωματικοί! Με δήθεν ανώνυμές επιστολές και ψευδώνυμα... βάζουν χέρι στα μυστικά κονδύλια. Ο ρόλος της DEA και οι αγωγές πληροφοριοδοτών στα δικαστήρια που ζητάνε τα λεφτά τους.


Του Άρη Σπίνου

Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι η τελευταία που αναφέρουμε στην εφημερίδα μας για τους μαϊμού πληροφοριοδότες των αρχών ασφαλείας, με μοναδικό σκοπό να εισπραχθούν μέρος των μυστικών κονδυλίων ή μέρος προκηρύξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 από ιδιαίτερα σοβαρή πηγή του λιμενικού τουλάχιστον 4 σοβαρές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν φαινομενικά από το λιμενικό, σε υποθέσεις ναρκωτικών "κατασκευάστηκαν" πρόσωπα που εμφανίστηκαν στα πληροφοριακά δελτία προς τους αρμόδιους εντεταλμένους της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα, ως οι βασικοί πληροφοριοδότες.Για τις "δουλειές" αυτές δόθηκαν 1,8 εκ. ευρώ.Σε άλλες περιπτώσεις που υπήρχαν πραγματικοί πληροφοριοδότες δεν δόθηκε ούτε 1 ευρώ και οι πληροφοριοδότες διεκδίκησαν τα χρήματα τους στα δικαστήρια!Ιδιαίτερα μεγάλο ποσό έχει δοθεί και για την υπόθεση του Noor1.

Αν πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά τότε μιλάμε για εξαπάτηση των Αμερικανών.Μαθαίνουμε ότι τους ίδιους "πληροφοριοδότες" το λιμενικό τους στέλνει και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ασφάλειας Αθηνών (!)  ως "πηγές" αλλά στην Λ. Αλεξάνδρας του έχουν πάρει χαμπάρι ότι πρόκειται για βαποράκια των κονδυλίων που προορίζονται για αγορά πληροφοριών. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται στο ΣΔΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πληροφοριοδότη από το Ναύπλιο όπου έχει καταγγείλει στο edolio5 τις 4 περιπτώσεις για τις οποίες θα διεκδικήσει δικαστικά 5.000.000 ευρώ από την Ε.Υ.Π και την ΕΛ.ΑΣ. για πληροφορίες που έδωσε σχετικά με πολύκροτες υποθέσεις αλλά... δεν πήρε ούτε τα έξοδα για τον καφέ του. Ήδη μια άλλη περίπτωση, η δικογραφία είναι στην διάθεση του edolio5, αφορά ναυτικό - πληροφοριοδότη της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού όπου "ξεδιπλώνει" με τις καταθέσεις του ραντεβού και συναντήσεις για τα χρήματα που του υπόσχονταν αξιωματικοί  αλλά στο τέλος τον πήγαν κατηγορούμενο για να μην πάρει τίποτα.