Δίκη στημένων αγώνων! Την απαλλαγή Μαρινάκη από κάθε κατηγορία πρότεινε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας Λακαφώσης. Για ποιους πρότεινε ενοχή.



edolio5 team 

Την απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στελεχών της ΕΠΟ, διαιτητών και ποδοσφαιρικών παραγόντων για τα αδικήματα της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων και της συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της Έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης στη δίκη για τα στημένα ματς στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το πλημμέλημα της συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, καθώς θεωρεί πως δεν προέκυψε η επιβαρυντική περίσταση και πρέπει να μετατραπεί σε πλημμέλημα και άρα παραγράφονται και αυτές οι πράξεις.

Αντίθετα ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του πρώην προέδρου της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, του τότε γενικού αρχηγού της ομάδας Γιώργου Λαναρή και των ποδοσφαιριστών της ομάδας Κώστα Μπάρμπα και Χαράλαμπου Παυλίδη για στήσιμο του ματς με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα πρότεινε την απαλλαγή για το αδίκημα της συμμορίας των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σαρρή, πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Άρη Σταθόπουλου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, πρώην αναπλ. προέδρου της ΕΠΟ, Νίκου Προύντζου πρώην μέλους Δ.Σ. ΕΠΟ, Γιώργου Δούρου και Θανάση Μπριάκου, πρώην αρχιδιαιτητών.

Επίσης ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Β. Μαρινάκη και συγκατηγορουμένων του για την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων των πλέι οφ, λόγω παραγραφής. Για τις υπόλοιπες πράξεις τον απάλλαξε.

Για τους λόγους αυτούς προτείνει την απαλλαγή των διαιτητών Κώστα Ιωαννίδη, Γιάννη Κάμπαξη, Απόστολου Αμπάρκιολη, Θανάση Γιάχου και Ηλία Σπάθα, αλλά και των ποδοσφαιριστών της Βέροιας Δημήτρη Αμαραντίδη, Ηλία Ιωάννου, Αλέξανδρου Καλογέρη, Δημήτρη Μάνου, Γιώργου Σκαθαρούδη και Πέρεζ Μορένο, καθώς και του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννη Κομπότη.