Επενδυτές με τρύπιες τσέπες! Ο εφοπλιστής Πριόβολος ήθελε να πάρει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με... 15.000.000 ευρώ (όσο ένα μαγαζί στην γλυφάδα) ενώ ο γαμπρός του Καρρά, με... 1.000.000 ευρώ. Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για να μην πάνε φυλακή όσοι έβαζαν υπογραφή.


Του Άρη Σπίνου 

Άγονος κηρύχθηκε, όπως αναμενόταν ο διαγωνισμός για το λεγόμενο στρατιωτικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), καθώς οι πιστωτές έκριναν ως μη αποδεκτή την προσφορά ύψους 15 εκατ. ευρώ της Pyletech Shipyards. Το edolio5 είχε προειδοποιήσει για το ποιοι θα πάνε φυλακή εάν ο διαγωνισμός προχωρούσε.

Το ζητούμενο είναι πλέον να προκηρυχθεί ξανά ο διαγωνισμός με τις απαραίτητες διορθώσεις και παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθούν τόσο ο αριθμός των προσφορών, όσο και το προσφερόμενο τίμημα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ πριν τον διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον πέντε διαφορετικά σχήματα, τελικά κατατέθηκαν δύο προσφορές η μια της Pyletech του εφοπλιστή Πριόβολου με 15.000.000 ευρώ και η άλλη, ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον Ξενοκώστα γαμπρό του εφοπλιστή Καρρά.