Μόνο στο edolio5! Το παραμύθι της "μαϊμού επένδυσης" του 1 δις από την Microsoft. Το "θάψιμο" Γεωργιάδη για το deal με εντολή Δημητριάδη και το no paper που μοιράζει. "Εγώ και ο Παπαθανάσης φέραμε την εταιρεία στην Ελλάδα"


Του Άρη Σπίνου 

Η δήθεν επένδυση που θα κάνει η Microsoft στην Ελλάδα εκτός από το ψέμα αυτό κάθε αυτό μας έδειξε και την απομόνωση που βρίσκετε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το μέγαρο Μαξίμου. 

Το περιβόητο αναπτυξιακό πακέτο των 32 δισ. ευρώ που θα δώσει η Ε.Ε. στην Ελλάδα δεν θα πάει, τελικά, στις τσέπες των Ελλήνων και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα από προηγούμενες εμπειρίες (Cosmote, Fraport).

Λόγου χάριν, το μεγάλο πακέτο των 6-7 δισ. ευρώ για τις νέες τεχνολογίες, ενώ φαινομενικά θα το διεκδικήσει μια ελληνική εταιρεία, αυτή θα είναι θυγατρική της Microsoft, λόγω έλλειψης υποδομών άλλων ελληνικών τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Με λίγα λόγια, η Microsoft έρχεται στην Ελλάδα γιατί στοχεύει στα κονδύλια της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με άλλες στοχευμένες δράσεις, για τις οποίες τα χρήματα θα δοθούν σε γερμανικούς, κυρίως, και άλλους κολοσσούς.

Η επένδυση της αμερικανικής εταιρείας Miscrosoft στην Ελλάδα, διαφημίστηκε αρκούντος από την κυβέρνηση με αιχμή το οικονομικό ύψος της, το οποίο όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση «μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ.€», χωρίς να δίνεται καμία σοβαρή πληροφορία για το πώς κάποια χωράφια στην Αττική με αποθήκες server για δημιουργία ενός data center και περίπου 100 εργαζόμενους (μαζί με τους σεκιουριτάδες;), θα απορροφήσουν ως επένδυση 1 δισ. ευρώ!

Το όλο πρόγραμμα αφορά κέντρο δεδομένων και αποθήκευσης δεδομένων (ΚΕΔΑ), ένα cloud, που θα δημιουργηθεί και θα απασχολήσεις σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, «εκατό υπαλλήλους» όσους έχει και μια καλή βιοτεχνία που κατασκευάζει ενδύματα ή υποδήματα.

Η επένδυση της Microsoft, των 100 θέσεων εργασίας σε μια χώρα του 1,2 εκατ. ανέργων είναι πραγματικά αστείο μέγεθος και κανονικά δεν θα έχρηζε καν σχολιασμού, αν δεν υπήρχαν οι τερατολογίες για το περιεχόμενο και το οικονομικό ύψος της.

Το ερώτημα είναι από πού προκύπτει το 1 δισ.€ που θα μπει στην ελληνική οικονομία; Από τις εκτάσεις κάπου στην Αττική που θα αγοραστούν και τα προκάτ κτίρια που θα κατασκευαστούν. Αυτά το πολύ-πολύ να φτάσουν τα 20, 30, μάξιμουμ 40 εκατ. €.

Τα υπόλοιπα χρήματα από πού θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία, ακόμη και σε βάθος χρόνου;

Εμείς δεν λέμε ότι δεν θα είναι 1 δισ. ευρώ αλλά κανείς δεν μας λέει πως και από πού θα έρθει αυτό το 1 δισ ευρώ.

Για παράδειγμα, η επένδυση της Volkswagen στην Τουρκία, που μέχρι στιγμής έχει αναβληθεί λόγω κορωνοϊού, θα ήταν της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ. Αυτή όμως θα ήταν πραγματική επένδυση, με χιλιάδες θέσεις εργασίας, κτίσιμο εργοστασίου, αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού και άλλα πολλά. Εμείς σε "cloud" («σύννεφο») πώς θα απορροφήσουμε το 1 δισ. ευρώ;
Επιπλέον όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 από νωρίς το πρωί σήμερα το μέγαρο Μαξίμου μοιράζει No paper που αναφέρει ότι η επιτυχία αυτής της μεγάλης επένδυσης οφείλετε προσωπικά στο αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης Παπαθανάση και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, αφήνοντας εκτός κάδρου τον Γεωργιάδη αφού είναι γνωστό πλέον πως τα υπόγεια του Μαξίμου θεωρούν πως όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό που αφορούν τον Παπαθανάση προέρχονται από τον υπουργό του.