Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Η μεταγραφή δημοσιογράφου από το ΣΚΑΙ στον MEGA που έλουσε με κρύο ιδρώτα το Μαξίμου! Οι 2 αποτυχημένες προσπάθειες Μητσοτάκη να τα βρει με Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη και ο ρόλος του Μυλωνάκη που αποδεικνύεται κενός.


Του ειδικού συνεργάτη 

Πριν από μέρες ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να έρθει κοντά με επιχειρηματίες που έχουν δυσαρεστηθεί με τις αποφάσεις του το τελευταίο διάστημα και είναι ορατό πλέον ότι στέκονται απέναντι του παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν τον έχουν ευεργετήσει και τα πολύ αυτοί τον έκαναν πρωθυπουργό.

Το ρεπορτάζ του edolio5, όπως ήδη σας έχουμε αποκαλύψει, πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να σπάσει ο πάγος που είχε δημιουργηθεί μετά την έκτακτη φορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση στα διυλιστήρια και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόσωπα που γνωρίζουν τι διεμήφθη σε αυτή τη συνάντηση μιλάνε για μία δύσκολη στοιχομυθία που έκανε κίτρινο σαν παπαρούνα τον Μητσοτάκη.

Η πλευρά του επιχειρηματία, ο οποίος να πούμε κατέχει και γνωστά κραταιά ΜΜΕ όπως το Star και ο Alpha, αλλά έχει κυρίαρχο λόγο σε ότι ζητήσει από ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 έχει σήμερα τις χειρότερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου όπως έχει και ο πατέρας του Βαρδής.

Όμως, τα παράπονα συνεχίστηκαν και γύρω από ένα πρόσφατο οικονομικό deal γύρω από τα τραπεζικά δρώμενα το οποίο ο επιχειρηματίας δεν ήθελε να συμβεί για δικούς του λόγους.

Πρόκειται για το χάρισμα της κυβέρνησης στους Μπακοκαϋμενάκηδες της Attica Bank.

Όμως, το Μέγαρο Μαξίμου δεν στάθηκε μόνο στην περίπτωση Βαρδινογιάννη.
Προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με το επιχειρηματικό όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει εδώ και καιρό διαρρήξει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση για πολλούς λόγους, από τα θέματα των υποκλοπών και του ποδοσφαίρου μέχρι τα Τέμπη. Ακούγεται ότι επειδή οι σχέσεις Μητσοτάκη-Μαρινάκη είναι κακές, τη διαμεσολάβηση ανέλαβαν άλλα πρόσωπα.

Κάποιοι λένε ότι ένας από αυτούς ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης αλλά όπως αποδείχθηκε δεν είχε το ειδικό βάρος για μια τέτοια γέφυρα.

Θυμίζουμε ότι από το Mega υπήρχαν το τελευταίο διάστημα σκληρά ρεπορτάζ για την δημόσια υγεία, γεγονός που επέφερε την έκρηξη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Φαίνεται ότι πλέον η κατάσταση έχει μετριαστεί, υπουργοί και βουλευτές καλούνται συνεχώς στα πάνελ των εκπομπών του σταθμού.

Μία άλλη παράμετρος, όπως εξηγούν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, είναι πρόσφατη μεταγραφή δημοσιογράφου που έφυγε από το ΣΚΑΙ και οδεύει στο Mega. Πρόκειται για την Ιωάννα Μάνδρου.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ανησύχησε με αυτήν την εξέλιξη καθώς είναι γνωστό ότι το δημοσιογραφικό πρόσωπο κατέχει πολύ καλά το δικαστικό ρεπορτάζ και ίσως γνωρίζει πράγματα και πρόσωπα για μεγάλες υποθέσεις και σκάνδαλα. 

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν και για ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε το edolio5 ότι κυκλοφορεί στην δημοσιογραφική πιάτσα και βρίσκεται ήδη στα χέρια του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη αφού τον αφορά!

Όμως, το Μαξίμου προσπαθεί να διατηρήσει με νύχια και με δόντια τις καλές σχέσεις που έχει με τους επιχερηματίες Γιώργο Περιστέρη και Ευάγγελο Μυτιληναίο αλλά και με άλλα επιχειρηματικά σχήματα καθώς και με τραπεζίτες. Όμως, όπως φαίνεται, η δημοσκοπική κάμψη της Νέας Δημοκρατίας τούς έχει προβληματίσει όλους.

Στον ορίζοντα δεν φαίνεται να μπορεί η ΝΔ να διεκδικήσει μία νέα θητεία και η πιο σίγουρη επιλογή είναι η συγκυβέρνηση, αλλά με ποιον…; Ο Βελόπουλος είναι πρόθυμος αλλά το μήνυμα που τους έχει στείλει είναι ότι η πρόταση τους θα πρέπει να έχει διψήφιο αριθμό στα υπουργεία που θα πάρει.

Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε κινήσεις από τα επιχειρηματικά κέντρα να προσεγγίσουν και άλλους πολιτικούς αρχηγούς και από την Κεντροαριστερά και από την Δεξιά που είναι πιο δεξιά της ΝΔ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !