Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024

Το σκάνδαλο της στοιχηματικής Betshop και ο Γαβριήλ Χαλεπλής που αγνοείται (!) και ζει σαν βασιλιάς! Δεσμευμένοι 177.135 λογαριασμοί «παικτών». Έρχεται «κράχ» και για δεύτερη τεράστια εταιρεία που διαφημίζεται μέρα - νύχτα στα ΜΜΕ και λειτουργεί στην Ελλάδα με 3 θυγατρικές.


Του ειδικού συνεργάτη

Συνολικά 107.000 οι λογαριασμοί «παικτών» αλλά ο Γαβριήλ Χαλεπλής απολαμβάνει το ακριβό ουίσκι του στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και της Ιταλίας !

«Δεσμευμένα» παραμένουν ποσά έως 10 ευρώ για 7.767 εγγεγραμμένους λογαριασμούς, έως 100 ευρώ για 4.631 άτομα, έως 500 ευρώ για 1.618 «παίκτες», έως 5.000 για 529 πελάτες και έως 25.000 για 13 χρήστες. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις το μέσο υπόλοιπο ανά παίκτη είναι 1.162 ευρώ και 9.253 ευρώ αντίστοιχα.

Το edolio5 είχε προειδοποιήσει  με αναλυτικό ρεπορτάζ για το κανόνι που έρχεται και την προστασία του Μαξίμου στον Χαλεπλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, το βάρος πέφτει πλέον σε δυο εγγυητικές που είχε καταθέσει η Betshop, ύψους 1 εκατ. ευρώ συνολικά. Όμως, ακόμα κι αν αποδεσμευτεί το ποσό, προτεραιότητα θα έχει η Εφορία για τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» της με την στοιχηματική, όχι οι «παίκτες»


Στις 13 Ιουλίου 2024 ο Γαβριήλ Χαλεπλής δεσμευόταν προσωπικά, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ και μετά το «κραχ» της εταιρείας του Betshop, ότι «πρώτη μας προτεραιότητα είναι να απελευθερωθούν τα χρήματα των παικτών, που δεσμεύτηκαν με την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού εξυπηρέτησης πελατών μας από τις φορολογικές αρχές». Προσθέτοντας πως «δεν περιμέναμε ότι θα κατασχεθεί λογαριασμός παικτών, τη στιγμή που η φορολογική διαφορά δεν έχει τελεσιδικήσει».

Δυο μήνες μετά ο μέτοχος της Betshop ή «B2B Gaming Services» δεν έχει υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε δια του Τύπου, μετά το λουκέτο της στοιχηματικής εταιρείας του. Χιλιάδες εγγεγραμμένοι «παίκτες» έχουν αιχμαλωτιστεί περιμένοντας τα χρήματα από τους δεσμευμένους λογαριασμούς τους.

Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση προκαλεί ένα βαρύ πλήγμα σε όλο τον χώρο των διαδικτυακών παιγνίων. Η εμπιστοσύνη στις στοιχηματικές εταιρείες κλονίζεται, ενδεχομένως κι ανεπανόρθωτα όσο δεν δίνεται λύση, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 στην αγορά φημολογείται ότι και δεύτερη στοιχηματική εταιρεία είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι.

Τα ποσά που έχουν δεσμευτεί από τους «παίκτες» λόγω του σκανδάλου Betshop, όπως τα γνωστοποίησε η Επιτροπή Παιγνίων


Το συνολικό ποσό δεσμευμένων λογαριασμών «παικτών» ανέρχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, σε 1,286 εκατ. ευρώ. Λογαριασμούς έχουν στην Betshop 177.135 «παίκτες», εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μηδενικοί (107.202) ή με έως 1 ευρώ (55.375).

«Δεσμευμένα», όμως, παραμένουν ποσά έως 10 ευρώ για 7.767 εγγεγραμμένους λογαριασμούς, έως 100 ευρώ για 4.631 άτομα, έως 500 ευρώ για 1.618 «παίκτες», έως 5.000 για 529 πελάτες και έως 25.000 για 13 χρήστες. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις το μέσο υπόλοιπο ανά παίκτη είναι 1.162 ευρώ και 9.253 ευρώ αντίστοιχα.

Όμως, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, δύσκολο να ξεπεραστούν. Προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις έχει, σύμφωνα με τον νόμο, πρώτα η εφορία και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ακόμα και στην περίπτωση που τελικά απελευθερωθεί αυτό το 1 εκατ. ευρώ από τις δυο εγγυητικές, παραμένει αμφίβολο αν θα καταλήξει στους πελάτες της Betshop. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η Betshop έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τις κρατικές Αρχές και ειδικά τις οικονομικές.

Τρεις θυγατρικές

Αμέσως μετά το «φιάσκο» Betshop, η ΑΑΔΕ προχώρησε στον έλεγχο όλων των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στις 18 Ιουνίου η ΑΑΔΕ έδωσε εντολή διενέργειας ελέγχου κι έρευνας για άλλη μητρική εταιρεία που δραστηριοποιείται με τρεις θυγατρικές στην Ελλάδα. Ο έλεγχος περιλαμβάνει το εισόδημα, την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων, την ορθή τήρηση βιβλίων κ.α. Η ΑΑΔΕ έδωσε τελεσίγραφο στην συγκεκριμένη θυγατρική για να υποβάλει εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !