Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου που πρωταγωνιστεί στο Real Estate αλλά η μετοχή της «βυθίζεται»! Έχει χάσει 45% της αξίας της από το 2022 που «χτύπησε» το καμπανάκι. Μπήκε με €15 και είναι στα 8 ευρώ. Το φαινόμενο που θέλει προσοχή από τους μικροεπενδυτές που αγοράζουν.


edolio5 team

Η Dimand έχει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο «πράσινων» κτιρίων στην Ελλάδα, ενώ αναλαμβάνει μόνο έργα που έχουν προφίλ βιώσιμης ανάπτυξης στο πλέον υψηλό επίπεδο «πράσινης» βαθμολογίας.

Η εταιρεία υλοποιεί ή συμμετέχει σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ έως το 2026 στη Θεσσαλονίκη, με κορυφαία projects ανάπλασης ή ανάδειξης παλαιών ακινήτων, όπως το HUB 26 που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, το πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ, το πρώην εργοστάσιο της Βαλκάν Εξπόρτ που θα γίνει κέντρο logistics και πολλά άλλα.

Φυσικά όλα αυτά με δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων και άντληση επίσης πολλών εκατομμυρίων από το χρηματιστήριο!

Την ίδια ώρα όμως, η μετοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση του ελληνικού χρηματιστηρίου την τελευταία διετία, μολονότι παρουσιάζει σημάδια αφύπνισης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Dimand εισήλθε στην αγορά τον Ιούλιο του 2022 με τιμή εισαγωγής τα 15 ευρώ, σηκώνοντας μάλιστα 98 εκατ. ευρώ, αποτελώντας έως τότε τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή από το 2007, όταν είχε εισαχθεί η Τέρνα Ενεργειακή στο χρηματιστήριο.

Έκτοτε όμως, η μετοχή της Dimand έχει απογοητευτική πορεία. Αποκορύφωμα αυτής της εικόνας ήταν η κατρακύλα στις 20 Ιουνίου 2024 στα ιστορικά χαμηλά των 8 ευρώ, που σημαίνει ότι τότε κατέγραψε απώλειες 45% από την τιμή εισαγωγής!

Πέρυσι, σε μια χρονιά εξαιρετική για το χρηματιστήριο καθώς ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 39,08%, η μετοχή της Dimand αποτέλεσε την απόλυτη παραφωνία σε όλη τη μεσαία κεφαλαιοποίηση καταγράφοντας απώλειες 28,86%, ενώ φέτος, με το Γ.Δ. στο +10,28%, υποχωρεί κατά 10,57% και μάλιστα έφτασε να χάνει έως 24%. Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει τάση αφύπνισης και βελτίωσης, καθώς από τα ιστορικά χαμηλά του Ιουνίου, η μετοχή βγάζει αντίδραση σε ποσοστό 17,25%.

Φαίνεται πως η διοίκηση του Δημήτρη Ανδριόπουλου έχει θορυβηθεί τα μέγιστα από αυτή την (κάκιστη) εξέλιξη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !