Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

«Αδειάζει» η Νέα Δημοκρατία και γεμίζει η εκλογική δεξαμένη στην Φωνή Λογικής! Η προσχώρηση του δημάρχου Καμπόσου και η διαγραφή του Σαλμά δείχνουν την διάλυση στο μαγαζί του Μητσοτάκη και την στρατηγική της Λατινοπούλου που «τρέχει με χίλια» στην επόμενη βουλή.


edolio5 team

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου η ενότητα γραμμής που εμφανίζουν Καραμανλικοί και Σαμαρικοί βουλευτές.

Η ανταρσία των 11 που εκφράστηκε με την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας ερμηνεύεται από το Μαξίμου ως απαρχή εχθροπραξιών από τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους αντάρτες βουλευτές διατηρούν προνομιακή σχέση με το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ τρεις από αυτούς είναι τακτικοί επισκέπτες στο γραφείο του Σαμαρά στην οδό Μουρούζη.

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βάλει κατά κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Με την κίνησή τους αυτή οι συγκεκριμένοι βουλευτές επιδιώκουν αφενός να εκφράσουν δημόσια και έμπρακτα τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο Μαξίμου και αφετέρου να προειδοποιήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την αναβάθμισή τους.

Οι 11 αντάρτες επέλεξαν να καταθέσουν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη γιατί τον θεωρούν ως αδύναμο κρίκο με δεδομένο ότι με τις αποφάσεις του έχει στρέψει εναντίον του ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας,

Στον Κωστή Χατζηδάκη χρεώνουν το πλήγμα που υπέστη η Νέα Δημοκρατία χάνοντας τα ερείσματα από τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά την επιβολή των τεκμηρίων καθώς και μια σειρά πολιτικών που έχουν επιδράσει αρνητικά στην κοινωνία.

Βέβαια ο πραγματικός στόχος των 11 δεν είναι ο Κωστής Χατζηδάκης-αλλάζοντας το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια δεν πέρασε στη διάρκεια της δικής του θητείας στο υπ. Οικονομικών-αλλά το Μαξίμου.

Πιστεύουν ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τους αγνοούν συστηματικά. Το ίδιο και οι υπουργοί.

Μετά το χτύπημα από την ομάδα των 11 το Μαξίμου περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση που οργανώνει το ίδρυμα Σαμαρά στα τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα βρίσκονται και οι 11 βουλευτές!

Το γεγονός και μόνο ότι ομιλητές θα είναι οι, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής καθιστά αναμφίβολα στρατηγικής σημασίας αυτή την πρωτοβουλία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην αρχηγοί της Ν.Δ., αναμένεται να πάρουν θέση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το πρόσωπο που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής με την παρέμβασή τους θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν υποψηφιότητες που δεν έχουν πατριωτικά χαρακτηριστικά και θα βρίσκονται σε αντίθεση με βασικές αρχές της παράταξης.

Αναμένεται να προειδοποιήσουν ότι υποψηφιότητες τύπου Γιάννας Αγγελοπούλου, Βενιζέλου και Σακελλαροπούλου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Το ακροατήριο στο οποίο θα απευθυνθούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα περιλαμβάνει πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συντηρητική παράταξη. Είναι βέβαιο ότι η παρούσα θα είναι και η Αφροδίτη Λατινπούλου αφού προλαβαίνει τις εξελίξεις έχοντας προτείνει για ΠτΔ έναν από τους δύο ομιλητές!

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ όχι μόνο εκ των 11 θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της και θα οδηγήσουν με καλπάζουσα δυναμική την Φωνή Λογικής στο επόμενο κοινοβούλιο με ποσοστά που μπορεί να αγγίξουν και το 15%.

Δημιουργεί εντύπωση όμως το γεγονός ότι το «μαγαζί» του Βελόπουλου δεν εισπράττει ούτε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που άνηκε στην ΝΔ αφού πλέον γίνεται ορατό ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη που μπορεί να του έχει οποιοσδήποτε με όσα διαδίδονται στην πολιτικά πιάτσα και όσα φαίνεται ότι θα «ξεφυτρώσουν» σε λίγο καιρό και θα αποκαλύψουν τα έργα και τις ημέρες του.

Τα όσα λέει ο ίδιος περί δήθεν ότι «εμείς δεν παίρνουμε από άλλα κόμματα...» είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποτελούν πολιτικές μπούρδες αφού για να το πεις αυτό θα πρέπει πρώτα να σου χτυπήσουν την πόρτα και εσύ να μην την ανοίξεις.

Μέχρι σήμερα, μόνο ο Μπογδάνος - πρώην βουλευτή της ΝΔ - του χτύπησε την πόρτα και αυτός την άνοιξε διάπλατα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 θα τον πουλήσει στην πορεία όπως συνηθίζει να κάνει και το έχει αποδείξει με πρώην στενότατους συνεργάτες του.

Η στρατηγική Λατινοπούλου αποδίδει τα μέγιστα. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !