Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Οι 14 εταιρείες - καρουζέλ και ο γνωστός εγκέφαλος «Σταύρος» που συνελήφθη στο γήπεδο του Βύρωνα! Ο πάμπλουτος «βασιλιάς» των κινητών, οι δεσμεύσεις λογαριασμών, ο γόης «Βασίλης» στην καφετέρια - πλυντήριο της Ριανκούρ και ο Πρίτσας με την «ΕΣ-ΕΜ Γκρουπ».


edolio5 team 

Η υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια, την απάτη με τη μέθοδο του carοusel που ζημίωσε το κράτος με 140 εκατ. ευρώ περίπου, μόλις τώρα ανοίγει.
Αυτό λένε δικαστικές πηγές στο edolio5 που έχουν δει το πόρισμα των 300 σελίδων το οποίο οδήγησε στη διάταξη του επικεφαλής για το «ξέπλυμα χρήματος», Χ. Βουρλιώτη, με την οποία ζήτησε το πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Χθες σας αποκαλύψαμε, ότι και δύο άλλες εταιρείες οι οποίες φέρεται να είναι στην κορυφή της εγκληματικής οργάνωσης έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο εκτός από την εταιρεία «ΕΣ-ΕΜ Γκρουπ» του εργολάβου Χρήστου Πρίτσα.

Μαθαίνω, όμως, ότι μεταξύ των ονομάτων που εμπλέκονται στην πολλή σοβαρή υπόθεση υπάρχει και ο επιχειρηματίας Σπύρος Π., ο οποίος δεν είναι κάποιος άγνωστος στις φορολογικές αρχές.

Καταρχήν ήταν ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος εισηγμένης εταιρείας της οποίας η διαπραγμάτευση της μετοχής είχε ανασταλεί το 2012.

Στο παρελθόν μάλιστα είχε συλληφθεί μέσα στο γήπεδο του Βύρωνα, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Συνέχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων με την έδρα της εταιρείας του να βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια και ο ίδιος να διαμένει στην Εκάλη.

Στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο η ΑΑΔΕ το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία βρίσκεται εκεί.

Χρωστάει στο Δημόσιο… μόλις 764.471 ευρώ!!!

Πώς συνεχίζει να κάνει δουλειές ; Μα φυσικά με μπροστινούς!

Η δουλειά που έχει κάνει ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης που προΐσταται της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, είναι εξαιρετική και ότι η υπόθεση είναι «δεμένη» από παντού.

Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όχι μόνο των άμεσα εμπλεκόμενων αλλά και συνδεόμενων προσώπων με αυτά.

Για παράδειγμα μου λένε ότι για ένα επιχειρηματία με εταιρεία κινητών ο οποίος έχει προφυλακιστεί και εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση που αφορά καταστήματα που χρησιμοποιούσαν ως πλυντήρια για να ασπρίζουν το παράνομο χρήμα μεταξύ αυτών και μια πολυτελέστατη καφετέρια στην οδό Ριανκούρ, η εντολή δέσμευσης των λογαριασμών φτάνει σε μέλη της οικογένειά του και στα πρόσωπα (συζύγους, παιδιά) και αυτών των προσώπων.

Μαθαίνω ότι το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σε άλλα πρόσωπα που δεν φαίνονται σε καταστατικά εταιρείας αλλά έχουν διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο και όλοι γνώριζαν ότι έκαναν κουμάντο όπως ο περιβόητος «Βασίλης» στην καφετέρια πλυντήριο στην Ριανκούρ που διαφημίζει ακόμα και σήμερα τις σχέσεις του με πολιτικούς όλων των κομμάτων και μεγαλοδημοσιογράφους.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !