Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2024

26/11 στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο! Στο εδώλιο ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμανλάκης και άλλοι 16 αξιωματικοί για παράβαση καθήκοντος. Η αστυνομική φύλαξη που είχαν δώσει στον Μένιο Φουρθιώτη και το κατηγορητήριο.


edolio5 team

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται πρώην κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και εν ενεργεία αξιωματικοί, που μετείχαν στη διάθεση πολυάριθμης αστυνομικής φύλαξης στον δημοσιογράφο Μένιο Φουρθιώτη.

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό του Σώματος Μιχάλη Καραμαλάκη, δύο ακόμη αντιστρατήγους ε.α., καθώς και τα μέλη της επιτροπής της ΓΑΔΑ που την περίοδο 2020-2021 είχαν γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα να διατεθεί αστυνομική φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανωτέρω πρώην και εν ενεργεία αξιωματικοί, συνολικά 17, έλαβαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κλητήριο θέσπισμα, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.


Της παραπομπής τους προηγήθηκε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, ενώπιον της οποίας οι κατηγορούμενοι παρείχαν έγγραφες εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων. 

«Να ληφθούν χωρίς όρκο εξηγήσεις για το διερευνώμενο ως άνω αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, διότι παρέβησαν εκ προθέσεως τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος», αναφερόταν στο έγγραφο με το οποίο ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητούσε από τους «Αδιάφθορους» να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την προκαταρκτική εξέταση.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 26.11 στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !