Κυριακή, Ιουλίου 28, 2024

O εμπρησμός (;) για 2η φορά στο υπόγειο θέατρο Broadway! Ο επιχειρηματίας Βασίλης Πλατάκης και η «άγνωστη» ιδιοκτησία του κτηρίου. Η πολυκατοικία που σώθηκε από θαύμα και οι ένοικοι που έτρεχαν μέσα στην νύχτα να διαφύγουν.


edolio5 team

Η φωτιά στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το θέατρο Broadway, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων, πριν λίγες μέρες δημιούργησε μεγάλη καταστροφή.

Η φωτιά έκαιγε 12 ώρες, από το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης. Το σημείο ήταν εξαιρετικά δυσπρόσιτο και το θερμικό φορτίο τεράστιο. Οι θερμοκρασίες έφτασαν έως και 400 βαθμούς, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να μην μπορούν να προσεγγίσουν με ευκολία το πύρινο μέτωπο. Κατέβαιναν στο υπόγειο, επιχειρούσαν για μερικά λεπτά και ανέβαιναν και πάλι προς τα πάνω.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 25 άνδρες, 8 οχήματα, μάσκες οξυγόνου και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να επιχειρήσουν.

Το υπόγειο έχει καταστραφεί ολοσχερώς και αναμένεται να εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες η έκταση της ζημιάς. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. 

Η πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ενοίκων από τα διαμερίσματα και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό αυτό είναι το 2ο με φωτιά στο ίδιο θέατρο.  Ο επιχειρηματίας που το διαχειρίζεται, Βασίλης Πλατάκης ισχυρίζεται ότι δεν έχει εχθρούς και δεν μπορεί να ξέρει ποιοι μπορεί να έβαλαν την φωτιά. 

Παραμένει πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από την κύρια ιδιοκτησία του θεάτρου αυτού. Κάποιοι μιλούν για έναν Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη κάποιοι άλλοι ότι αποτελεί περιουσία της εκκλησίας και κάποιοι επιμένουν με διάφορες φήμες... για πράγματα που δεν είναι της ώρας.

Το σίγουρο είναι ότι η φωτιά αυτή θέλει διερεύνηση ως προς τα αίτια της. Όποιος το κάνει ας ξεκινήσει από το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !