Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

«Πυρετός εργασιών» σε ΑΑΔΕ και αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος! Στο στόχαστρο συγγενείς και φίλοι όσων εμπλέκονται στις δικογραφίες Novartis και Ρέμου. Οι εταιρείες που φτιάχτηκαν, οι καταθέσεις στην Ελβετία στο όνομα φίλων και οι πολυτελείς αγορές κτηρίων στις Λ. Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.


edolio5 team 

Μαθαίνω ότι κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους τις τελευταίες μέρες και προσπαθούν μάταια να καθυσηχάσουν τους εαυτούς τους ότι όλα έχουν καλώς. 

Σε απόλυτη προτεραιότητα, το ΣΔΟΕ και η αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος με την συνδρομή των αρμοδίων οικονομικών εισαγγελέων και έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη έρευνα που αφορά 2 πολύκροτες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. 

Η μια αφορά την υπόθεση Novartis και η άλλη τον Αντώνη Ρέμο! 

Μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τον Αντώνη Ρέμο και την δέσμευση από την Ανεξάρτητη Αρχή των περιουσιακών του στοιχείων, μετά από την ύποπτη συναλλαγή των 1,8 εκατ. ευρώ με τον «δάσκαλο» της Ενέργειας Σάκη Κατσέλη και το «γύρω γύρω όλοι» που επακολούθησε με εμπλεκόμενο – και αποδέκτη χρημάτων- τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη – αγαπημένο παιδί του Μπράνσον της Virgin και του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, οι αρμόδιες Αρχές ξεκινούν το ξεψάχνισμα πλείστων όσων υποθέσεων με κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο από τα Άγραφα, με τις άκρες σε Εκκλησία, Δήμους και Περιφέρειες, που μεταλλάχθηκε σε μεγιστάνα της Ενέργειας που ουσιαστικά πουλάει αέρα κοπανιστό αφού ένα αιωλικό πάρκο που είχε το έχει δώσει στην Intrakat!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο edolio5, στις αρμόδιες Αρχές, τόσο τις Φορολογικές όσο και το Ξέπλυμα, έχουν φθάσει καταγγελίες που περιλαμβάνουν στοιχεία για πλείστες όσες συναλλαγές του Σάκη Κατσέλη τόσο με φυσικά πρόσωπα όσο και με επιχειρήσεις, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές να ξεκινήσουν ενδελεχή και σε βάθος έρευνα σε όλες τις συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία δεκαετία, ο μετρ του λουλουδοπόλεμου στον Αντώνη Ρέμο, με τις παραγγελιές και τα ζεϊμπέκικα!

Στο επίκεντρο τίθενται μοιραία πάσης φύσης εργολάβοι και διαχειριστές δημοσίων έργων και τεχνικών εταιριών με τους οποίους ο Σάκης Κατσέλης φέρεται να νταραβερίστηκε, αλλά και άλλης δραστηριότητας επιχειρηματίες όπου φημολογείται ότι ο «δάσκαλος» επένδυσε ως …παθητικός μέτοχος!

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και πέριξ της υποθέσεως Novartis 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι δύο μάρτυρες που προαναφέρθηκαν αλλά και ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης είχαν οικονομικά οφέλη δεκάδες εκατομμύρια από την υπόθεση Novartis, στοιχείο που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων.

Ολόκληρη η δικογραφία βασιζόταν κυρίως στις καταθέσεις τριών μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι τρεις, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που αναφέρονται με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης», «Ιωάννης Αναστασίου» και «Αικατερίνη Κελέση», που σε κοινή γραμμή έδειχναν διακίνηση μαύρου χρήματος, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ καταρρίπτοντας τις ανυπόστατες κατηγορίες.

Το πρώην μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης που εκδιώχθει με απαίτηση των βουλευτών του κόμματος που άνηκε, από τον πρόεδρο του, ο οποίος εισέπραξε 30 εκατ. ευρώ από το αμερικανικό κράτος ως δικηγόρος των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων της σκευωρίας Novartis, όταν το κατήγγειλε δημοσίως ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει και περήφανος ως δικηγόρος!

Τα χρήματα που πήραν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι άλλα τόσα. Σύμφωνα με όσα μαθαίνω οι αρχές ψάχνουν τις επενδύσεις που έγιναν με αυτά τα χρήματα και που κατέληξαν.

Αν δόθηκαν σε συγγενείς, αν φτιάχτηκαν εταιρείες αν αγοράστηκαν κτήρια σε πολυσύχναστους δρόμους όπως η λεωφόρος Βουλιαγμένης και κυρίως εάν δηλώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των αγορών. Φαίνεται πλέον ότι ανοίγει πολύ η βεντάλια και οι περιπέτειες μόλις αρχίζουν.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !