Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

Η «μαφία της Μυκόνου» και η αυλή Μητσοτάκη! Όταν οι διαμαρτυρίες του «λευκού κολάρου» έδωσαν εντολή στο Μαξίμου να «κοντύνει» τον εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου. Η αποδυνάμωση στο έργο του, και οι 2 εισαγγελείς που δεν ανέλαβαν ποτέ τα καθήκοντα τους για λόγους υγείας και έκτακτης ανάγκης. Οι 150 δικογραφίες που εκκρεμούν και ο ρόλος του Στάθη.


edolio5 team

Σήμερα το edolio5 θα ρίξει φως σε μια παραδικαστική λεπτομέρεια που έχει όμως την σημασία της για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβένρηση το έργο κατά της διαφθοράς. 

Η εξαφάνιση επί της ουσίας του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, που άφησε εποχή με την επιβολή της νομιμότητας στις Κυκλάδες και κυρίως στην Μύκονο, επήλθε αθόρυβα και με απαίτηση του λευκού κολάρου που προϊσταται στην μαφία των νησιών αυτών. 

Η σταδιακή αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού της Εισαγγελίας Εφετών Σύρου, στην οποία προίσταται ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου από το Σεπτέμβριο του 2022, είχε ολέθρια αποτελέσματα, που έγιναν εμφανή στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, η οποία συνδέθηκε από τις διωκτικές Αρχες, με τη "Μαφία της Μυκόνου".

Η κοινή γνώμη θυμάται ότι ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, που ηγήθηκε με επιτυχία, της επιχείρησης νομιμότητα σε Μύκονο, Πάρο, Νάξο, τα επίχειρα της οποίας καρπώθηκε η Κυβέρνηση, φέρεται ότι, δέχτηκε επικρίσεις από την κυβέρνηση, όταν διαμαρτυρήθηκε, για την αποδυνάμωση της υπηρεσίας του.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε ένα χρόνο πριν, με αφορμή τις μεταθέσεις Εισαγγελικών Λειτουργών τον Ιούνιο του 2023, καθώς Αντεισαγγελέας Εφετών, που μετατέθηκε στη Σύρο, δεν εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 2023 στην υπηρεσία της, επικαλούμενη σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Πέρασαν μήνες χωρίς να καλυφτεί η θέση αυτή, που έμεινε κενή.

Τον Απρίλιο του 2024 μετατέθηκε στη Σύρο μία αντεισαγγελέας Εφετών, για να καλύψει τα κενά, σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές του edolio5 αναχώρησε σχεδόν αμέσως με αναρωτική άδεια και δεν ξανά γύρισε ποτέ.

Ο Εισαγγελέας Οργανωμένου Εγκλήματος κ. Γκύζης, ο οποίος εξ αφορμής της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, ανέλαβε με εντολή της κ. Αδειλίνη να "καθαρίσει" τη Μύκονο από τη Μαφία και κυρίως την οικοδομική, ίσως θα πρέπει να εντάξει στις έρευνες του και υποθέσεις, με τις οποίες είχε ασχοληθεί κατά κόρον το περασμένο καλοκαίρι ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τον δολοφονημένο Παναγιώτη Στάθη προκειμένου να συλέξει στοιχεία για πολλές υποθέσεις πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Είχε παραγγείλει δικαστική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εκκρεμούν περίπου 150 δικογραφίες, που αφορούσαν το εάν αντίστοιχος αριθμός νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, που έγιναν μέσα στην τελευταία πενταετία ήταν ή όχι σύννομες, καθώς έπρεπε να προηγηθεί γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Την έρευνα διενεργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, με εποπτεία εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Εάν αποδειχτεί ότι, οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων ήταν παράνομες, τότε επίκειται βροχή ποινικών διώξεων. Ο Παναγιώτης Στάθης ήταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες σε αυτές τις δίκες.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !